Guvernul tocmai ce se pregătește să analizeze și, cel mai probabil să voteze acordarea de ajutoare umanitare mai multor copii instituționalizați din țară, ajutoare umanitare care constau în obiecte de echipament și cazarmament.

În acest sens în cadrul ședinței de Guvern de mâine va fi analizată o hotărâre, după o procedură care a durat câteva luni.

La finele anului trecut, s-a făcut un inventar în serviciile de tip rezidențial (apartamente, case de tip familial, centre de primire în regim de urgență, centre maternale și centrele de plasament), care sunt în proces de închidere, constatându-se că saltelele, lenjeria, pernele și alte obiecte de echipament și cazarmament „prezintă un grad ridicat de uzură, fiind deteriorate sau murdare”.

De aici, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a făcut un calcul și a solicitat o serie de bunuri pentru 10.500 copii instituționalizați, ulterior s-a analizat în raport de repartizare pe județe/ beneficiari, rezultând posibilitatea de acordare a unor ajutoare umanitare interne.

Și, cum totul este hârțogăraie în țara noastră, în nota de fundamentare a actului normativ se arată că mai departe a venit rândul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale să analizeze propunerea, abia acum ajungându-se la concluzia că „este oportună aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, în vederea sprijinirii beneficiarilor serviciilor sociale de tip rezidenţial destinate copiilor instituţionalizaţi”.

Și, dacă proiectul de act normativ va trece, în aceste centre vor ajunge ajutoare umanitare în valoare de 16.022.682,52 lei (fără TVA), respectiv 19.066.992,20 lei cu TVA. În acești bani sunt incluse 265 bucăți corturi, 10.479 saci de dormit, 10.479 paturi, 10.479 saltele, 20.958 pături, 20.958 cearșafuri, 10.479 perne, 20.958 fețe de perne, 6.615 treninguri și 6.615 tricouri, care vor fi acordate „ca ajutor
umanitar intern, cu titlu gratuit, în vederea sprijinirii beneficiarilor serviciilor sociale de tip rezidențial destinate copiilor instituționalizați
”.

Articolul precedentIohannis, șeful CE? Tomac: „Este un scenariu nerealist pe care încearcă PNL-ul să-l arunce pe piață”
Articolul următorPreședintele ANPC, după ce la „Cămara Noastră – Poftă de România” au fost găsite rozătoare moarte: „A murit Ratatouille!”