Sursă foto: Facebook/Eugen Tomac
Sursă foto: Facebook/Eugen Tomac

Surprize, surprize vizavi de următorul loc de muncă pe care îl va avea actulul președinte al României, Klaus Iohannis.

În ultimele zile, liberalii au tot încercat să avanseze ideea că lui Iohannis i se pregătește o altă funcție de șef, mult mai înaltă și importantă, anume de președinte al Consiliului European, variantă pe care liderul PMP Eugen Tomac, care este și europarlamentar, o vede ca fiind cel puțin forțată.

Într-o intervenție la B1 TV, Tomac a explicat că, în opinia sa, este „un scenariu nerealist pe care încearcă PNL-ul să-l arunce pe piață”. Aceasta în condițiile în care anul trecut se discuta despre un alt scenariu privind viitorul „profesional” al lui Iohannis, care aparent se pregătea să fie secretar general al Nato, dat fiind că mandatul lui Jens Stoltenberg trebuia să ajungă final în 2023.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum, Eugen Tomac subliniază că și de această dată sunt doar informații neveridice, „o intoxicare” via PNL.

Nu este o știre, este o intoxicare această informație apărută în presă și dezbătută cu interes politic, evident, al PNL. Această funcție este o funcție extrem de importantă la nivel european și se negociază între statele membre ale Uniunii Europene. Nu este o funcție onorifică, este o funcție de reprezentare politică extrem de importantă și oricine poate consulta declarațiile actualului președinte al Consiliului European, fostul premier al Belgiei, Charles Michel, care spune că va deține această funcție cel puțin până pe 16 iulie.

Ori între 9 iunie, când vor avea loc alegerile europarlamentare, 16 iulie, avem la dispoziție o lună de zile în care liderii europeni vor negocia, pe baza algoritmului politic pe care se va crea viitoarea majoritate parlamentară la Bruxelles, cum se împart aceste funcții. (…)

Nu văd în nicio ecuație, vreo șansă cât de mică sau mare să o aibă președintele Iohannis pentru această poziție extrem de importantă (…). De aceea cred că este prea devreme și este un scenariu nerealist pe care îl încearcă PNL-ul să-l arunce pe piață, cu scopul de a-l face mai mare decât este pe președintele Iohannis, care n-a reușit un lucru elementar: să impună în ultimii 2 ani de zile, pe ordinea de zi a Consiliului European, deci a instituției pe care, teoretic, PNL-ul crede că o poate conduce, chestiunea Schengen”, a explicat Tomac pentru sursa citată.

Articolul precedentFuncționară AJFP Sibiu, găsită vinovată pentru luare de mită și trimisă să muncească în folosul comunității
Articolul următorCopiii instituționalizați vor primi corturi și saci de dormit