Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Liderul PSD Marcel Ciolacu a comentat ieri posibilitatea ca actualul președinte Klaus Iohannis să ajungă secretar general al NATO.

Discuția a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de la Târgoviște, când, potrivit Știri pe Surse, Ciolacu a fost întrebat ce informaţii are despre o eventuală plecare a preşedintelui Iohannis la NATO şi declanşarea alegerilor anticipate anul viitor.

În acest moment, cel mai vehiculat scenariu este ca, ca la finalul lui 2023, Jens Stoltenberg să își încheie mandatul de secretar general, iar Iohannis să fie desemnat în locul lui, fiind astfel organizate alegeri prezidențiale anticipate în România. Sincer, liderul PSD a declarat că subiectul îl „depăşeşte”, însă aparent ar fi mai mult decât încântat ca orice român, indiferent de nume sau apartenență politică, să ajungă să dețină această funcție în NATO.

Ce vă pot spune cu exactitate, aş fi mândru, indiferent de ce nume poartă vreun om politic, ca România să poată fi reprezentată la nivel de secretar general NATO, cum sunt mândru şi de domnul Mircea Geoană, ca secretar general adjunct. Cum sunt mândru de orice român, indiferent de culoarea politică (…), să ajungă într-un post important în structurile europene, euroatlantice”, a arătat președintele PSD, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, în urmă cu două zile și actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avut un comentariu, în sensul că e prematură discuția.

Din câte ştiu eu, discuţii cu privire la succesiunea la conducerea NATO încă nu au început. Dar – încă o dată – deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate şi, în momentul potrivit, aliaţii vor lua o decizie cu privire la viitorul Secretar General când acest post va deveni liber şi acest moment îl vom vedea în perioada următoare”, a spus Geoană, citat de Mediafax.

Articolul precedentSalamul de Sibiu ar putea fi exportat în Statele Unite ale Americii
Articolul următorEgiptul, piața tradițională de export a grâului românesc, cumpără tot mai multe cereale din Rusia