Sursa: salamdesibiupgi.eu

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că au fost efectuate „demersuri avansate pentru exportul de salam de Sibiu în Statele Unite ale Americii”.

Demersurile „dezvăluite” de autorități constau în întâlniri la nivel local, exemplificate cu o poză de grup și nicidecum cu vreo felie de Salam de Sibiu, produs a cărui notorietate ar putea fi recunoscută și peste ocean.

În comunicatul de presă ni se spune că în prezent sunt discuții între mai mulți factori de decizie autohtoni – șefi din sistem, pentru a pune la punct anumite cerințe „transmise de către Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii – Serviciul de Inspecție Sănătatea Animalelor și Plantelor (USDA – APHIS), în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA”.

Totul, ca urmare a implicării – cum altfel – ANSVSA. Potrivit Wikipedia, România are o tradiție de peste 100 de ani în producerea Salamului de Sibiu, existând există surse conform cărora acest produs a început să fie fabricat de către de italianul Filippo Dozzi, la Sinaia, în 1910. Nu că ar fi de importanță oferirea vreunui detaliu în acest sens printre rândurile transmise de către ANSVSA:

Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS) în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA.

Reprezentanții companiilor care urmează să exporte Salam de Sibiu în Statele Unite și-au exprimat aprecierea atât față de acțiunile întreprinse în acest sens de specialiștii Autorității cât și de colaborarea avută cu serviciile veterinare pe parcursul întregului proces de pregătire, auditare de către FSIS și transmiterea răspunsurilor la toate cerințele adiționale ale FSIS și APHIS, în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA.

Aceasta este una dintre acțiunile întreprinse de ANSVSA pentru a deschide noi piețe de desfacere pentru produsele românești în țări terțe”.

Articolul precedent Românii care lucrează în Spania vor trebui să respecte noi reguli
Articolul următorCiolacu, despre posibilitatea ca Iohannis să fie secretar general al NATO: „Aş fi mândru, indiferent de ce nume poartă vreun om politic”