Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Președintele Executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone, a transmis un nou mesaj cu privire la starea actuală a României, acuzând lipsa de implicare a clasei politice, abandonul cu care se confruntă mediul rural, dar și problemele existente în sistemul medical sau educațional.

Într-o analiză sinceră, edilul Sectorului 5 al Capitalei a subliniat că atmosfera mohorâtă a spitalelor reflectă suferința tăcută a pacienților, dar și lipsa de personal medical și de echipamente.

Cristian Popescu Piedone: ”Fericirea românească a rămas în fotografiile concediilor de altădată. Pentru milioane de români, acum, singura destinație de vacanță este… casa!”

Piedone a evidențiat faptul că, pentru mulți români, noțiunea de concediu a devenit o amintire, iar singura destinație de vacanță este acum propria casă, propriul apartament.

În egală măsură, oficialul a vorbit și despre dificultățile cu privire la achiziționarea alimentelor sănătoase, menționând prezența excesivă de chimicale în pâine și schimbările în calitatea altor produse alimentare.

D-aia, probabil, ni s-a amărât și pâinea de pe masă! Are mai multă chimie în coajă decât faină. Laptele nu mai are în el lapte, din brânză a rămas doar culoarea, roșia n-are gust, carnea din hipermarket miroase a farmacie! E jale și chin în țărișoară! Satul e tot mai gol și tot mai plâns… Doliul s-a agățat de porțile bătrâne, apa e sălcie în fântâni, păianjenii păzesc vechile case părintești. Islazurile au rămas fără mugete, ulițele fără tineri, școlile fără copii, iar clopotele au amuțit în biserici…”, scrie edilul pe contul de Facebook.

Primarul Sectorului 5 din București: Nici școala nu mai este garanție pentru bine! Acum, nu prea ai parte dacă în viață ai doar carte!”

Piedone avertizează că educația nu mai asigură garantarea unei vieți bune și subliniază că speranța și unitatea sunt esențiale pentru a construi o societate mai bună.

Eminescu, Creangă și Rebreanu au astăzi preț mult mai mic ca banul! Unu și cu unu… deseori nu mai fac doi. La fel cum speranța nu mai este demult trează în noi! Pribegia nu mai e miraj, ci țelul fixat în școala românească! Ca să trăiești mai bine, ți se spune: – Absolvi și fugi să te spetești pe bani pentru străini! Asta-i cardiograma țărișoarei noastre sfinte, oameni buni! Asta-i radiografia națiunii noastre! Și e păcat…”, adaugă primarul.

Mesajul servește drept apel către voința colectivă pentru a transforma România într-o națiune prosperă și unită

Este păcat de pâinea cea amară mâncată de străbuni, să facă aici o țară! Este păcat că n-am mai invitat demult Speranța la o vorbă bună în casa noastră! Este păcat că ne-am obișnuit să ținem Fericirea dincolo de poartă!  Este păcat că am uitat să privim cerul! Este păcat că am uitat să fim NOI…”, conclude Președintele Executiv al PUSL.

Articolul precedentPreședintele ANPC, după ce la „Cămara Noastră – Poftă de România” au fost găsite rozătoare moarte: „A murit Ratatouille!”
Articolul următorMinistra Familiei le promite studenților tabere de iarnă și de vară
Jurnalist full-time / Pesimist part-time