Sursă foto: Facebook/Via Transilvanica
Sursă foto: Facebook/Via Transilvanica

S-a deschis Via Transilvanica, drumul de 1.400 de de kilometri care poate fi străbătut la pas sau cu bicicleta.

Anunțul a fost făcut de inițiatorii proiectului și postul Radio Eco Natura, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook.

Acest drum unește Mănăstirea Putna din Suceava de orașul dunărean Drobeta Turnu-Severin

Traseul a fost realizat la inițiativa asociației Tășuleasa Social, coordonată de frații Alin și Tiberiu Ușeriu. Drumul a fost amenajat începând cu anul 2018 și a fost finalizat printr-o ceremonie la Ciugud, în județul Alba.

În 2018, am semnat, la Alba Iulia, Memorandumul Via Transilvanica. Atunci eram o mână de oameni care se gândeau că ne va lua cel puțin 10 ani să ducem la capăt un astfel de proiect. Patru ani și jumătate mai târziu, ne-am adunat la Alba Iulia să sărbătorim inaugurarea întregului traseu Via Trasnilvanica: toți 1.400 de kilometri”, au transmis inițiatorii proiectului.

Fotografiile au surprins un moment foarte important din istoria Via Transilvanica: semnarea bornelor monument de la Ciugud

Ambasadori ai proiectului, oameni din presă și susținători ai drumului care unește, au lăsat mesaje și semnături pe aceste borne monumentale. Sunt semnături care vor rămâne în andezit pentru mult timp”, se precizează în comunicatul postat pe contul de Facebook.

Articolul precedentFost deputat PNL: ”Trebuie să investim în țara noastră, cumpărând produse locale”
Articolul următorEmilia Șercan: ”Nu am nicio legătură politică cu USR sau cu alt partid”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time