Foto: Facebook/Emilia Șercan
Foto: Facebook/Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Șercan a vorbit despre acțiunea USR de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode, explicând că a citit inclusiv declarațiile făcute de câțiva oameni politici.

Aceștia intenționează să îi pună la dispoziție ”manuscrisul”, pentru mai multe verificări.

Emilia Șercan nu va accepta să verifice teza transcrisă de membrii USR

Jurnalista a motivat refuzul de a verifica teza, precizând că acțiunea de copiere a tezei lui Bode de către mai mulți membri USR este o acțiune politică, cu care nu are nimic de-a face și cu care nu vrea să fie asociată.

Dacă aș accepta să analizez acel exemplar, hoardele de postaci politici ai PNL nu vor conteni să spună că lucrez la comanda USR. Deja s-a încercat decredibilizarea muncii mele de către diverse entități politice sau nepolitice, fiind asociată cu USR, deși nu am nicio legătură politică cu USR sau cu alt partid”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

De asemenea, Șercan a adăugat că, până în prezent, a verificat multiple teze fără să aibă acces la varianta lor pdf sau word. În plus, din septembrie 2016, tezele de doctorat sunt accesibile la Biblioteca Națională, exclusiv în format electronic.

De atunci încoace aproape toate tezele verificate – cu câteva excepții – le-am verificat citindu-le pe calculator la Biblioteca Națională. Cel mai recent exemplu, teza lui Nicolae Ciucă. În concluzie, nu am nevoie de varianta pdf sau word ca să verific o teză”, scrie jurnalista.

”Dacă voi decide să verific teza lui dr. Bode o voi face de una singură, fără ajutor, așa cum am făcut întotdeauna”

Concluzionând, Șercan a precizat că modul în care își alege subiectele de presă în viitor va fi același pe care l-am aplicat întotdeauna: interesul public.

Articolul precedentS-a deschis Via Transilvanica, traseul ce leagă Putna de Drobeta-Turnu Severin
Articolul următorEchipele Salvamont au surprins un turist complet gol, pe traseul montan ce duce spre Vârful Omu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time