Sursă foto: Facebook/Dispeceratul Național Salvamont
Sursă foto: Facebook/Dispeceratul Național Salvamont

Dispeceratul Național Salvamont din România a publicat astăzi, 10 octombrie, două fotografii în care apare un turist complet gol, pe traseul montan ce duce spre Vârful Omu din Munții Bucegi.

Fără a comenta foarte mult pozele, reprezentanții Salvamont au precizat că ”Muntele este mereu surprinzător!”, lăsând doar imaginile cenzurate să vorbească.

Postarea cu turistul complet gol, ”echipat” doar cu un rucsac, a devenit virală în spațiul media: ”Îl doare în p…edală de lume”

Așa cum sunt plaje pentru nudiști, așa trebuie amenajate și trasee pentru naturiști”, a scris, amuzat, un utilizator de Facebook.

A fost cald pe munte?”, se întreabă un altul.

Atunci când îți planifici traseele cu Google Translate și ruta te trimite prin ”golul alpin”…”, comentează un alt internaut.

Doar azi, 18 persoane au necesitat intervenția salvamontiștilor

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 10 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 18 persoane, dintre acestea două a fost predate la Ambulanță sau SMURD și un caz a fost predat către elicopterul SMURD pentru transport la spital.

Potrivit reprezentanților Dispeceratului Național Salvamont din România, astăzi, 10 octombrie, au mai fost primite 19 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice  din zona montană.

Articolul precedentEmilia Șercan: ”Nu am nicio legătură politică cu USR sau cu alt partid”
Articolul următorTurul ghidat în Parcul Natural Văcărești: ”Pentru comunitate și pentru biodiversitate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time