Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

În data de 15 octombrie, începând cu ora 12.30, va fi organizat la un tur ghidat cu bicicleta în Parcul Văcărești din Capitală.

Evenimentul face parte din proiectul ”În Aer Liber”, organizat de Asociația Mai Mult Verde cu susținerea Metropolitan Life și sprijinul Asociației Parcul Natural Văcărești.

Turul ghidat se va termina cu o discuție în parc despre importanța coridoarelor verzi-albastre la nivelul orașului, biodiversitatea din parc, precum și planurile de viitor pentru zonă

Traseul se va desfășura pe un teren neasfaltat, iar organizatorii le recomandă celor interesați să vină cu o bicicletă potrivită.

În egală măsură, persoanele interesate pot completa formularul de înscriere până la data de 11 octombrie.

Ne vom bucura împreună de o plimbare într-una dintre cele mai fascinante zone din București, pentru comunitate și pentru biodiversitate”, au transmis organizatorii evenimentului.

Punctul de plecare este strada Glădiței, nr. 42

Ne dorim să creăm o comunitate de persoane dispuse să participe la acțiuni care contribuie la îmbunătățirea calității aerului, prin plantări, acțiuni de curățare, plimbări cu bicicleta, amenajări de spații verzi, educație în școli, întâlniri cu autoritățile”, se arată în descriere evenimentului de pa pagina de Facebook.

Lacul Văcărești este un lac antropic aflat în cartierul Văcărești din București, sectorul 4, cuprins între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Dâmboviței (între târgul auto de la Vitan și podul de la fostul Abator).

Construcția Lacului Văcărești din Capitală a fost concepută ca parte a amenajării complexe a râului Dâmbovița.

Articolul precedentEchipele Salvamont au surprins un turist complet gol, pe traseul montan ce duce spre Vârful Omu
Articolul următorStructurile Statului Major al Forţelor Aeriene au detectat trei ţinte aeriene în zona Mării Negre
Jurnalist full-time / Pesimist part-time