Facebook: Via Transilvanica
Facebook: Via Transilvanica

Via Transilvanica reprezintă proiectul care promovează turismul în judeţul Caraş-Severin.

Proiectul, deşi apreciat de turişti, a căzut pradă vandalilor.

Via Transilvanica este un traseu de lungă distanță, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, care poate fi parcurs la pas, cu bicicleta, sau călare

Pe pagina de socializare a proiectului au fost publicate poze în care se pot vedea marcajele distruse pe porțiunea de la drumul național Herculane – Târgu Jiu, care urcă spre Ineleț, transmite Rador.

În plus, s-a încercat și distrugerea unei borne, iar T-urile portocalii au fost răzuite complet de pe scoarța copacilor.

Noi sperăm că răspunsul are legătură cu un fel de frică de necunoscut. Sperăm că Via Transilvanica va primi toate șansele necesare să devină parte din comunitate. Să fie acceptată și iubită. Pentru că atunci când unii distrug și alții reconstruiesc în mod repetat, când unii fac și alții desfac, avem o problemă“, se arată pe pagina de Facebook Via Transilvanica.

Asociaţia Tăşuleasa transmite că va repara şi reconstrui distrugerile provocate pe cel mai lung traseu de drumeţie din ţară.

Drum turistic vandalizat: „De ce distrugem?”

Cu multă amărăciune, împărtășim cu voi și lucrurile mai puțin bune, cele dezarmante și alarmante, cum e și vestea pe care v-o aducem astăzi. Niște drumeți ne-au trimis imaginile de mai jos. Ne-au spus că marcajele au fost distruse pe porțiunea de la drumul național Herculane – Târgu Jiu. Este drumul care urcă spre Ineleț, în județul Caraș-Severin. S-a încercat și distrugerea unei borne, iar T-urile portocalii au fost răzuite complet de pe scoarța copacilor. De ce distrugem?„, au scris reprezentanţii Via Transilvanica.

De asemenea, membrii au adăugat, pe contul de socializare, că speră că răspunsul are legătură cu un fel de frică de necunoscut și că Via Transilvanica va primi toate șansele necesare să devină parte din comunitate, să fie acceptată și iubită.

Articolul precedentMoșteanu, după alegerea lui Grindeanu șef interimar la Camera Deputaților:„Românii de bună credinţă au mai primit o palmă”
Articolul următorFoștii miniștri ai Sănătății se războiesc în declarații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time