Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a anunțat că a suspendat autorizația de mediu aferentă depozitului de deșeuri din Târgu Jiu, această decizie intrând în vigoare de marți, relatează Mediafax.

„Începând de ieri, 23.03.2021, a intrat în vigoare decizia emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu pentru Depozitul de deșeuri municipale de la Târgu Jiu. De la această dată, până la eliminarea cauzelor, depozitul deținut de firma Polaris Mediu SRL își va suspenda activitatea, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Operatorul economic care exploatează depozitul s-a angajat să finalizeze lucrările de diminuare a disconfortului olfactiv în maxim 11 săptămâni”, a comunicat APM, în cursul zilei de astăzi.

Decizia a fost luată după ce mai mulți locuitori ai cartierului Slobozia, din localitatea Târgu Jiu, ar fi sesizat în mai multe rânduri faptul că respectivul depozit de deșeuri le face viața imposibilă, gunoaiele emanând un miros greu de suportat în cartier.

Sectorul 5: Un teren devenit groapă de gunoi, care risca să se transforme într-un focar, a fost igienizat

„Deși, în ultimii doi ani, Garda Națională de Mediu a efectuat 28 de controale la acest operator, în timpul cărora a aplicat sancțiuni în valoare de 495.000 lei și a trasat mai multe măsuri de conformare, acestea nu au fost realizate în integralitatea lor. Lucrările efectuate de operator, până în prezent, nu au condus la diminuarea disconfortului olfactiv”, se mai arată în comunicat.

Ce s-a întâmplat în noiembrie 2020

Comisariatul General al GNM, împreună cu Comisariatul Județean Gorj, au dispus și efectuat, în noiembrie 2020, un control comun la Depozitul de deșeuri Târgu Jiu. Astfel, în urma controlului, operatorul economic care operează depozitul a fost obligat să găsească o soluție pentru captarea gazelor emanate de gunoaie și, de asemenea, a fost somat să găsească inclusiv soluții pentru arderea centralizată a deșeurilor. Din comunicat aflăm că operatorul nu s-a conformat.

„Întrucât, în timpul verificărilor, comisarii de la GNM – Comisariatul Județean Gorj au constatat că nici de această dată nu au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite, APM Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu deținută de operator, pentru o perioadă de maxim 6 luni”, susțin reprezentanții GNM.

Mai mult, Garda de Mediu s-a arătat dispusă să caute soluții pentru rezolvarea problemei în fapt și să pună la dispoziția autorităților acreditate orice informație care ar putea să rezolve situația în care se află acum, atât depozitul de deșeuri, cât și locuitorii cartierului cu pricina, învecinat.

Articolul precedentOrban s-ar vrea, în continuare, președintele PNL, dar se mai gândește la prezidențialele din 2024
Articolul următorȘoșoacă anunță: „Nu am achitat un ban din aceste amenzi şi nici nu am de gând s-o fac”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.