O serie de locuitori din Sectorul 5 au făcut sesizări la Primărie întrucât pe Strada N. D. Cocea sunt depozitate, pe un teren, foarte multe deșeuri, în mod ilegal. Vorbim despre peturi, pungi, hârtii, mase plastice, mobilier vechi, saci de moloz, și așa mai departe. Aceste deșeuri s-ar fi putut transforma, într-un timp extrem de scurt, într-un focar de infecție care ar fi putut afecta sănătatea locuitorilor din zonă. În plus, în apropiere se află inclusiv una dintre cele mai mari stații de pompare de apă ale Apa Nova, stație care deservește o mare parte din Capitală, astfel că riscul este unul cu atât mai mare.

Acțiunea începută acum două zile continuă chiar și acum

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a trimis de urgență o echipă de la salubrizare în zonă, însă și un echipaj al Poliției Locale pentru a verifica situația din teren. În urma verificărilor s-a decis strângerea gunoaielor și igienizarea zonei. Întrucât în zonă există o cantitate impresionantă de deșeuri, acțiunea a început în urmă cu două zile și continuă chiar și acum.

La fața locului se intervine cu basculante și un buldoescavator.

Captură Video

Lucrările la Centrul Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5 sunt în grafic

Echipajele de poliție locală vor patrula, de acum încolo, zona

Pentru a se asigura că pe viitor nu se vor mai depozita ilegal deșeuri în zonă, primarul Sectorului 5 a dispus ca echipaje ale Poliției Locale Sector 5 să patruleze perimetrul zi și noapte.

Sancțiuni pentru proprietarii terenului din Sectorul 5

În urma sesizărilor primite, agenții Poliției Locale au identificat și sancționat proprietarii terenului respectiv, întrucât aceștia sunt obligați prin lege să igienizeze terenurile aflate în proprietate. „Costurile operațiunii de salubrizare vor fi imputate proprietarilor, prin Direcția de Taxe și Impozite Locale Sector 5. Locuitorii din zonă spun că zona igenizată de angajații de la Salubrizare devenise o adevărată groapă de gunoi și că acțiunea Primăriei a stopat o problemă care ar fi putut afecta grav sănătatea cetățenilor din București.”, a scris Primăria Sectorului 5, într-un comunicat de presă.

Cristian Popescu Piedone le-a reminti tuturor celor tentați să încalce legea că pot primi amenzi, dar pot rămâne și fără autoturisme, dacă sunt surprinși că depozitează deșeuri pe spațiul public, indiferent că vorbim despre această locație (una privată), ori despre o altă, publică sau privată.

Întregul proces de igienizăre poate fi urmărit pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Articolul precedentTimișoara, carantinată politic? Acuzațiile primarului Fritz
Articolul următorDrulă a dat afară PNL-iștii din CA-urile companiilor de navigație APDM și AFDJ. Și „multifuncționalul” Tivilichi este „pe făraș”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.