Primarul USR PLUS din Timișoara, Dominic Fritz acuză DPS Timiș că ar condiționa ieșirea localităților din carantină pe bază de apartenență politică. Mai exact, cu toate că în anumite localități, incidența ar fi mai mare decât atunci când s-a intrat în carantină, acestea ar fi propuse pentru ridicarea carantinei. Potrivit edilului municipiului Timișoara, „favorizatele” ar fi primăriile PNL, de vreme ce primăriile conduse de USR PLUS, ori de PSD ar fi obligate să rămână carantinate.

Dominic Fritz susține că DSP Timiş ar fi propus continuarea carantinei pentru UATurile cu primari din USR PLUS şi PSD, şi ar fi propus ridicarea carantinei pentru UATurile cu primari PNL

„Astăzi mi s-a cerut să votez, în acelaşi timp, pentru ridicarea carantinei din Moşniţa Nouă, unde rata de infectare este de 11,22, cea mai mare din zona carantinată, şi să votez pentru continuarea carantinei în Dumbrăviţa, cu o rată de 7,42, cea mai mică din zona carantinată. Am cerut explicaţii pentru această propunere Direcţiei de Sănătate Publică, dar nu le-am obţinut. Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. (…) Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, scrie Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, într-o postare pe Facebook.

Creșele din Timișoara rămân închide până la noi dispoziții

Merkel: medicii de familie vor putea administra vaccinul anti-Covid

În plus, creşele din municipiul Timişoara vor rămâne închise în următoarele două săptămâni „pentru a proteja sănătatea copiilor, familiilor şi angajaţilor”. Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în concordanţă cu hotărârea dată duminică de Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş prin care unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar rămân închise în următoarele 14 zile în localităţile cu rata mai mare de 6 la 1.000 de locuitori, a transmis Primăria din Timişoara, într-un comunicat, presei.

Articolul precedentRareș Bogdan nu-și „asumă” înfierea copiilor de către cuplurile de același sex
Articolul următorSectorul 5: Un teren devenit groapă de gunoi, care risca să se transforme într-un focar, a fost igienizat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.