Cancelarul german, Angela Merkel a anunțat că Germania va fi supusă unui nou set de restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări în țară, scrie DW.com.

Angela Merkel trage „frâna de urgență” în Germania

În urma consultărilor cu premierii principalelor landuri din Germania, Angeka Merkel a decis, ca primă măsură impusă, accelerarea campaniei de vaccinare, astfel că, imediat după sărbătorile de Paști (6 aprilie 2021), surplusul de ser să fie trimis către medicii de familie, care vor putea prelua o parte din responsabilitațile campaniei de vaccinare.

Markus Söder, premierul Bavariei, a confirmat că landul său primi 100.000 de doze de vaccin. Saxonia, Turingia, Saar şi Renania-Palatinat sunt vizate, de asemenea, de suplimentarea stocului, dacă situația va da semne de înrăutățire.

Cu toate astea, potrivit informațiilor, în Germania nu ar exista, în acest moment, suficient vaccin care să acopere nevoia actuală. Reamintim că, în aceste condiții, țara ar putea apela la bunăvoința Rusiei și să încheie un contract de colaborare pentru achiziționarea vaccinului rusesc, Sputnik-V, lucru confirmat, de altfel, inclusiv de ministrul Sănătății.

„Vaccinaţi, vaccinaţi, vaccinaţi”, insistă, totuși, cancelarul german

„Putem fi mai rapizi şi mai flexibili”, a spus Merkel, imediat după consultările avute în cursul săptămânii curente, cu premierii marilor landuri.

În plus, noi restricții s-ar putea abate asupra Germaniei, cu toate că, potrivit declarațiilor șefei executivului, lucrul acesta ar reprezenta o ultimă soluție în calea unui nou dezastru pandemic.

Germania joacă „ruleta rusească” și ia în calcul achiziționarea vaccinului Sputnik V

Articolul precedentTeodorovici reîncălzește disputa cu actuala guvernare
Articolul următorRareș Bogdan nu-și „asumă” înfierea copiilor de către cuplurile de același sex
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.