Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a spus în cursul zilei de astăzi că se poziționează în favoarea semnării unui contract între țara pe care o reprezintă și Rusia, în scopul achiziționării de doze din vaccinul Sputnik V, toate astea în condițiile în care Uniunea Europeană „nu face nimic” pentru a achiziționarea respectivului vaccin, relatează Reuters.

Germania dezvoltă relații „de prietenie” cu Rusia, însă strict din punct de vedere medical

„Pot să mă gândesc la situația în care încheiem contracte – și o facem rapid”, a declarat într-o conferință de presă, Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania, adăugând că „sunt foarte mult în favoarea ideii de a o face la nivel național, dacă Uniunea Europeană nu face nimic”.

Ruleta Rusească

Cu un pas înaintea Germaniei sunt țări ca Cehia, Slovacia și Ungaria, care au comandat deja vaccinul rusesc, Sputnik V. Mai mult decât atât, cu toate că vaccinul nu are încă aprobarea Uniunii Europene, Ungaria a început deja administrarea acestuia populației, încă de luna trecuta. Încă nu s-a semnalat niciun efect secundar.

De aceeași părere este și cancelarul austriac Sebastian Kurz, cel care a spus că eventualele discrepanțe de ordin politic și geopolitic nu ar trebui să afecteze situația de față. Acesta s-a întâlnit deja cu președintele rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre eventuale livrări de vaccin rusesc în Austria.

Despre subiectul în curs a vorbit ieri inclusiv președintele Agenției Europene a Medicamentului, care a recomadat ca Sputnik V să nu fie aprobat de țările Uniunii Europene în regim de urgență, așa cum s-a mai întâmplat, sugerând că o astfel de acțiune este una precipitată: „Se poate compara puţin cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”, a spus ea.

AstraZeneca, mai multe beneficii decât riscuri, spune Agenția Europeană a Medicamentului

Articolul precedentPlata impozitelor on-line: o problemă pentru toți, o glumă proastă pentru bătrâni
Articolul următorCîțu e decis să ignore toate moțiunile și pe PSD în general
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.