Foto: Facebook

Florin Cîțu asigură că nu îi e teamă de amenințările cu moțiuni venite de la social democrați, dat fiind că în mandatul său de premier astfel de inițiative nu au avut mare succes, iar doi dintre miniștrii de pe cabinetul său au trecut prin asemenea încercări. Mai nou, președintele PSD a anunțat că i se „coace” ceva în curând și ministrului Agriculturii, însă premierul a decis deja ce va face: va ignora opoziția.

Declarația a fost făcută astăzi, la finalul ședinței de Guvern, în condițiile în care moțiunea simplă împotriva lui Adrian Oros a fost anunțată pentru săptămâna viitoare.

Eu îmi aduc aminte că anul trecut am făcut parte dintr-un guvern care a guvernat România într-o perioadă dificilă, cu un parlament majoritar condus de PSD care încerca să ne oprească în fiecare zi și am reușit să facem față; și nu numai asta, dar am reușit să guvernăm România bine anul trecut. Anul acesta o să-i ignorăm”, și-a dezvăluit „strategia” premierul țării.

Din ce a dezvoltat Ciolacu vizavi de moțiunea împotriva ministrului Oros, acestuia i se reproșează că „este într-o lume paralelă”.

În primul rând, nu s-au luat măsuri, nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu au fost plătită acciza pe trimestrele 3 şi 4 de anul trecut, ceea ce reprezintă 60% din totalul de acciză şi, nu în ultimul rând, am văzut că ministrul Oros a venit cu o iniţiativă parlamentară, la Senat, să modifice legea 17, cea privitoare la înstrăinarea terenurilor”, a spus liderul social democrat într-o conferință de presă. Cu aceeași ocazie, Ciolacu a avertizat că social democrații au în vedere și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, iar cel mai probabil tema va avea legătură cu gestionarea pandemiei.

Articolul precedentGermania joacă „ruleta rusească” și ia în calcul achiziționarea vaccinului Sputnik V
Articolul următorUn europarlamentar PSD acuză Guvernul de plagiat