Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, acuză actualul Guvern încearcă să îi ducă de nas pe cetățeni cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care acesta îl caracterizează ca fiind „făcut pe picior”, anunță Mediafax. Ca să-și susțină punctul de vedere, europarlamentarul adaugă faptul că „PNRR-ul Guvernului reprezintă un copy-paste al proiectelor deja existente în sertarele de la ministere”.

Victor Negrescu (PSD): „Guvernanţii nu au înţeles că PNRR nu poate fi ‘iepuraşul de Paşte’ al partidelor de guvernământ pentru satisfacerea obiectivelor electorale”

Potrivit acestuia, Guvernul ar fi propus de fapt „un proiect ultra-birocratizat”, un plan care nu are șanse să fie implementat până la sfârșitul lunii august (2026), adăugând că Executivul ar fi venit cu un plan în valoare de 41,1 miliarde de euro, adică 141% din alocarea României, cu toate că România ar primi doar 29,2 miliarde de euro.

„Sumele prezentate nu sunt defalcate pe granturi şi împrumuturi, reamintim că jumătate sunt împrumuturi. Sumele propuse, pentru a lua ochii partenerilor sociali şi cetăţenilor, nu se vor regăsi, de fapt, în forma finală, pentru că planul adevărat trebuie să aibă cu 12 miliarde de euro mai puţin. Mecanismul de implementare este greoi, ultra-birocratizat şi nu are fundamente juridice şi legale solide care să asigure realizarea sa până la finalul lunii august 2026.”, a mai spus europarmentarul PSD, susținând, de asemenea, că PNRR-ul ar fi doar o copie a vechilor idei, uitate prin setarele ministeriale. „Multe din proiectele preluate în PNRR existau deja, unele fiind deja finanţate din fonduri europene, iar transferarea lor în PNRR va conduce la blocaje importante şi la scăderea absorbţiei pe alte surse de finanţare. Concluzia este că din nou guvernanţii preferă festivismul în locul unui plan serios pentru redresarea economică a României”, a încheiat acesta.

Cîțu, convins că alianța de dreapta a trecut „testele”

Articolul precedentCîțu e decis să ignore toate moțiunile și pe PSD în general
Articolul următorTrenul metropolitan, soluția lui Nicușor Dan pentru traficul aglomerat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.