Marcel Ciolacu, din moțiune în moțiune până la cea de cenzură

Social democrații au ajuns la a treia moțiune simplă, în mai puțin de trei luni de la învestirea Guvernului Cîțu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, joi, o nouă moțiune simplă împotriva unui ministru din Cabinetul Cîțu. De data aceasta este vizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, despre care social democații susțin că este „într-o lume paralelă față de ceea ce se întâmplă în acest domeniu”. Aceasta este a treia moțiune simplă, cea mai recentă a fost depusă săptămâna trecută, împotriva lui Claudiu Năsui (Economie), votată marți, în Senat.

„Am avut astăzi (n.r. joi) o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor, federaţiilor şi sindicatelor din domeniul ago-alimentar.(…) Am văzut că, concomitent cu întâlnirea noastră, a ieşit şi domnul ministru Oros şi a produs anumite ştiri. Cu toţii am tras o concluzie – domnul ministru Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment în acest domeniu. În primul rând, nu s-au luat măsuri, nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu au fost plătită acciza pe trimestrele 3 şi 4 de anul trecut, ceea ce reprezintă 60% din totalul de acciză şi, nu în ultimul rând, am văzut că ministrul Oros a venit cu o iniţiativă parlamentară, la Senat, să modifice legea 17, cea privitoare la înstrăinarea terenurilor. De acea, împreună cu colegii mei, am decis, săptămâna viitoare, să depunem o moţiune simplă la adresa domnului ministru Oros la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real”, a spus Ciolacu, la o conferinţă de presă.

În timpul anunțului, din buzunarul interior al sacoului președintelui PSD au ieșit la vedere mai multe bancnote. Acesta a reacționat pe Facebook după ce imaginea sa cu banii la vedere s-a viralizat.

„Uite, asta înseamnă transparență”, a scris Ciolacu. Mesajul a fost însoțit de mai multe emoji cu zâmbete și o fotografie cu mesajul „Susținem capitalismul românesc!”

Ciolacu nu se mulțumește doar cu moțiunile simple

De altfel, într-un interviu acordat G4Media, Marcel Ciolacu a precizat că are în vedere și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, iar cel mai probabil tema este legată de gestionarea pandemiei.

Aceasta este a treia moțiune simplă, cea mai recentă a fost depusă săptămâna trecută, împotriva lui Claudiu Năsui (Economie), votată marți, în Senat. După ce în luna februarie, PSD a depus o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Ambele moțiuni au picat.

Ciolacu nu se mai mulțumește cu moțiunile simple, vrea una de cenzură

Articolul precedentCompania Telekom, investigată pentru abuz de poziție dominantă
Articolul următorNicușor Constantinescu, opt ani cu executare în „Dosarul Fantasio”