Consiliul Concurenţei anunță că Telekom Romania Communications SA este subiectul unei investigații privind un posibil abuz de poziție dominantă, în ceea ce privește piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament. În acest context, sunt cercetate decizii ale companiei din 2019, Consiliul Concurenței efectuând deja câteva inspecții la sediul Telekom, de unde au fost ridicate documente.

Potrivit instituției, în cazul în care se va constata încălcarea regulilor de concurență, amenda poate ajunge de până la 10% din cifra de afaceri a companiei.

Pentru a obține autorizație de construire sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilități urbane, numite avize de amplasament. Aceste avize, enumerate în certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili dacă construcția propusă nu creează dificultăți în funcționarea rețelelor edilitare din zonă, iar operatorii le emit contra cost.

Autoritatea de concurenţă deţine indicii că, fără a avea o justificare economică, Telekom Romania Communications SA a impus, în anul 2019, un tarif mult mai mare comparativ cu anul anterior pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executării construcției.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiei, documentele ridicate aflându-se în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a autorității de concurență în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, se arată într-un comunicat.

Articolul precedentIoana Băsescu, interceptări incendiare cu fostul partener, cu înjurături și amenințări
Articolul următorMarcel Ciolacu, din moțiune în moțiune până la cea de cenzură