Ciolacu nu se mai mulțumește cu moțiunile simple, vrea una de cenzură

Până acum, social democrații au depus două moțiuni simple, împotriva „Sănătății” lui Voiculescu, respectiv „Economiei” lui Năsui, ambele „picate”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu la G4Media că va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în această sesiune parlamentară, iar tema va fi gestionarea pandemiei. Probabil nemulțumit de rezultatul moțiunii simple depuse împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (moțiune ce a picat luna trecută), dar și după respingerea moțiunii ce l-a vizat pe Claudiu Năsui. Depunerea de moțiuni este o formă de manifestare a opoziției pe care o face PSD.

„După cum știm, constituțional, opoziția are dreptul de a depune o moțiune de cenzură pe fiecare sesiune, și categoric vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune, este evident faptul că avem suficiente argumente. Numai dacă vă urmăresc pe dumneavoastră o zi întreagă găsesc două-trei teme. În primul și în primul rând continuăm pe, astăzi se face un an de când am intrat în stare de urgență, pe gestionarea pandemiei. Mi se pare și rămâne tema principală. Pentru că deja nu mai putem vorbi despre economie atâta timp cât nu reușim să depășim această criză sanitară și uitați că efectiv parcă nu învățăm nimic din ce s-a întâmplat acum un an de zile sau acum șase luni de zile”, a declarat Ciolacu în interviul menționat.

Valul trei, anticipat, dar fără soluții

Ciolacu este de părere că se fac aceleași greșeli ca anul trecut, lucru care i se pare inadmisibil, mai ales că se „valul 3” era anticipat și așteptat.

„Nu poți să faci mereu și mereu aceleași greșeli. Iarăși suntem cu ATI-urile la maximum, acum se discută, după ce am micșorat numărul în ATI, cu 100 de paturi, acum se discută să mai mărim numărul la ATI, când suntem în plină criză. Nu există prevenție, nu există anticipare a unor pași. Mie domnul Rafila îmi explică foarte clar progresia și cum duc lucrurile. Din ce mi-a explicat mie, în patru-cinci zile deja avem un blocaj total în ATI. Și nimeni nu ia nicio măsură. Vorbim de totul și cu totul alte teme, dar nu vorbim de temele…”, a mai precizat liderul PSD.

Părerea lui Ciolacu despre căsătoriile gay

Advertisement
Articolul precedentTurcan și sporurile inventate din sistemul public
Articolul următorForțele Navale Române, exerciții de amploare în Marea Neagră