Dacă s-a întrebat vreodată cineva ce părere are președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre căsătoriile dintre persoanele de același sex, acum e momentul adevărului, întrucât politicanul a dat detalii, într-un interviu, despre poziția sa referitoare la subiect. În mod așteptat, Ciolacu se declară împotriva căsătoriilor gay, în totală opoziție cu Uniunea Europeană care a ales să adopte o atitudine de acceptare față de cuplurile de același sex. „Este o rezoluție care privește întreaga Europă. Nu este o lege care se impune în interiorul României. Vă repet, eu respect tradițiile și specificul României. România este o țară creștină și, mai explicit, eu nu sunt de acord cu căsătoriile între persoane de același sex”, a declarat Marcel Ciolacu.

Părteneriatul civil? „În acest moment categoric nu”, a spus Ciolacu

„Vom vedea la timpul respectiv.”, a spus Marcel Ciolacu, convins că mai este timp de gândire asupra subiectului. „Cred că așa cum este România în acest moment este suficient”, a adăugat acesta, convins că în România actuală nu este nevoie de schimbare.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu adaugă faptul că, indiferent de deciziile de la Bruxelles, România are propriul parcurs, „fiind o țară creștină”.

„În acel pachet erau toate minoritățile, da? Eu nu pot să le cer colegilor mei să voteze împotrivă la ceea ce s-a discutat în grupul socialist. Aceea a fost hotărârea, eu v-am spus ce hotărâre am eu în interiorul României. Acea decizie la Bruxelles nu a fost o directivă. Repet, ceea ce s-a votat la Bruxelles a fost o rezoluție generică. Nu a fost o directivă de aplicare pe teritoriul României.  Este normal să respectăm minoritățile și drepturile lor, dar asta nu înseamnă că mă obligi pe mine …sau anumite minorități să aibă drepturi mai multe decât…da? Sunt teme sociale, salariul minim european, egalitatea între bărbați și femei, natalitatea, sunt teme tot social-democrate”, a mai spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pe care l-a dat publicației G4Media.

Diana Șoșoacă își asumă titlul de „senator terorist”

Interviul vine în contextul în care Parlamentul European a votat, în această după amiază, cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă și 46 de abțineri, o propunere de rezoluție prin care declară Uniunea Europeană drept „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”, după o dezbatere amplă care a avut loc miercuri după-amiază, notează sursa citată.

Dintre europarlamentarii români, împotrivă a votat Traian Băsescu, de vreme ce Dacian Cioloș a votat pentru.

Articolul precedentO bucată din tavanul Pieței Rahova a căzut, astăzi, ca rezultat al lucrărilor „de mântuială” de pe vremea lui Florea
Articolul următorFiliera permiselor false, VIA Ucraina
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.