O bucată din tavanul Pieței Rahova a căzut, astăzi, ca rezultat al lucrărilor „de mântuială” de pe vremea lui Florea

Din fericire, în urma prăbușirii bucății de tavan de la Piața Rahova, de astăzi, nimeni nu a fost rănit. „Doar o minune a făcut ca situația de astăzi să nu fie mai gravă”, a spus actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

O bucată destul de consistentă din tavanul Pieței Rahova s-a prăbușit în cursul zilei de astăzi. La fața locului au intervenit reprezentanți din conducerea Administrației Piețelor Sectorului 5, împreună cu un echipaj al Poliției Locale Sector 5, pentru a face constatări. În urma acestora, echipajul de poliție a întocmit un raport și a dispus împrejmuirea locației pentru a evita eventualele deplasări în zonă.

Problemele în ceea ce privește construcția Pieței Rahova nu sunt unele noi, ele datând de pe vremea vechii administrații a Sectorului 5, condusă de Florea Daniel

Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control amănunțit, în urma căruia a oprit lucrările și i-a interzis constructorului să efectueze lucrări suplimentare, în lipsa unei structuri sigure. „Acest lucru dovedește încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială și nu au reprezentat raportul calitate-preț.”, subliniază Primăria Sectorului 5.

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a trimis Corpul de Control din cadrul instituției administrative să efectueze o anchetă și să se formuleze plângeri penale, împotriva tuturor celor care se fac vinovați de situația de astăzi care, în alte condiții putea chiar să se soldeze cu victime.

Doar o minune a făcut ca situația de astăzi să nu fie mai gravă”

Din fericire, bucata de tavan căzută nu a fost de dimensiuni foarte mari și mai ales, nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De-a lungul timpului, Primăria Sectorului 5 a făcut numeroase solicitări și sesizări către constructor, fără să se primească, însă vreun răspuns concret din partea acestuia. Ba mai mult decât atât, constructorul continuă să ceară sume de bani din partea Primăriei Sectorului 5, pentru pseudo-lucrările efectuate, lucrări care, după cum se poate vedea din imaginile postate inițial pe pagina primăriei, se prezintă a fi de calitate îndoielnică, după cum a constatat, de altfel, și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Piața Rahova / Foto: Primăria Sectorului 5 al Capitalei

„Constructorul nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei, ceea ce dă dovadă de rea credință față de actuala conducere. Spațiul unde se află Piața Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administrația Piețelor de la Economat Sector 5 S.A. Întreaga investiție și construcție a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

În Sectorul 5 se inventariază locurile de parcare

Articolul precedentConstanța, din nou în scenariul roșu, de miercuri
Articolul următorPărerea lui Ciolacu despre căsătoriile gay
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.