Nicușor Constantinescu, opt ani cu executare în „Dosarul Fantasio”

Fostul șef al județului Constanța a ajuns la 32 de ani de închisoare, cu executare, adunați din 5 dosare

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Galați, la opt ani de închisoare, cu executare în dosarul finanțării ilegale a fundațiilor Fantasio și Thalia, prejudiciul ridicându-se la peste opt milioane de euro, potrivit portalului instanței, citată de CT News.

Curtea de Apel Galați a stabilit să mențină pedeapsa pe care o primise Nicușor Constantinescu în acest dosar în urmă cu trei ani la Tribunalul Constanța și anume de opt ani de închisoare.

Totodată, instanța a decis să modifice pedeapsa primită de către Cristian Zgabercea, fost consilier personal al lui Nicușor Constantinescu. Astfel, acestuia i-a fost redusă pedeapsa de la patru ani și opt luni de închisoare la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia Curții de Apel Galați este definitivă.

Nicușor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde ispășește mai multe condamnări, el având și alte dosare penale pe rolul mai multor instanțe.

Nicușor Constantinescu, 32 de ani de închisoare cu executare

Cu această nouă condamnare, fostul președinte al Consiliului județean Constanța a ajuns la 32 de ani de închisoare din 5 dosare în care este inculpat.

Prima condamnare a venit în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal, în care Nicușor Constantinescu a primit 5 ani cu executare.

A doua condamnare a fost cea din cunoscutul Dosar al Retrocedărilor, în care fostul șef CJC a primit alți 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

A treia condamnare a fost dată în dosarul elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol, în care patru persoane și-au pierdut viața. Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Al patrulea dosar, în care fostul președinte a fost condamnat la 10 ani de închisoare, este cel al plăților nelegale făcute prin RAJDP (Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța).

Cea mai recentă condamnare este cea de pe 18 martie, când Nicușor Constantinescu a primit 8 ani de închisoare în dosarul finanțării ilegale a fundațiilor „Thalia” și „Fantasio”.

Fostul șef al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu face acuzații de după gratii

Articolul precedentMarcel Ciolacu, din moțiune în moțiune până la cea de cenzură
Articolul următorRaluca Turcan: „Este momentul optim să stabilizăm sistemul public de pensii”