Rareș Bogdan nu-și „asumă” înfierea copiilor de către cuplurile de același sex

„Copiii au venit pe lumea asta în urma unui act consimţit, a iubirii dintre un bărbat şi o femeie”, ne informează europarlamentarul PNL

Foto: Fanatik.ro

Invitat la o emisiune tv, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a vorbit despre posibilitatea ca acele cupluri formate din persoane de același sex să adopte copii. „Când va veni un copil pe lume din iubirea dintre două femei sau dintre doi bărbaţi, atunci putem să ne schimbăm opţiunea. Până atunci eu nu mi-o schimb”, a declarat acesta la Insider Politic (Prima TV).

Orban: „Respect drepturile fiecărui cetățean, inclusiv dreptul de a avea orice orientare dorește”

Cu toate astea, europarlamentarul Rareș Bogdan a spus: „nu a votat împotrivă”

Mai mult decât atât, Rareș Bogdan a declarat că nu este total împotriva cuplurilor de același sex, acceptând ideea parteneriatelor civile, „dar ar trebui să specificăm cât se poate de clar că nu suntem de acord cu un înfierea de către cuplurile de minorităţilor sexuale de copii, pentru că lucrul ăsta e o chestie care schimbă lumea şi cu asta nu pot fi de acord.” , a mai spus acesta.

Ca o concluzie, Rarel Bogdan nu ar avea ceva de împărțit cu cei care au altă orientare sexuală decât cea heterosexuală, sugerând că este loc sub soare pentru toată lumea, conștient fiind că un parteneriat civil ar putea să-i ajute pe cei ce fac parte dintr-o relație cu o persoană de același să-și reglementeze cadrul legal (spre exemplu vizitele la spital ca aparținători ori chiar moștenirea), însă toate acestea doar dacă nu li se permite acestora să înfieze copii. „Copiii au venit pe lumea asta în urma unui act consimţit, a iubirii dintre un bărbat şi o femeie”, a concluzionat Rareș Bogdan.

Mai vehemenți decât Rareș Bogdan au fost Ludovic Orban și Marcel Ciolacu. Dacă Orban a declarat că este un susținător al familiei tradiționale, liderul PSD s-a declarat, la rândul său, total împotriva unui parteneriat civil între persoane de același sex, susținând că România ar fi bine așa cum este ea acum, fiind o țară creștin ortodoxă.

Articolul precedentMerkel: medicii de familie vor putea administra vaccinul anti-Covid
Articolul următorTimișoara, carantinată politic? Acuzațiile primarului Fritz
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.