Dacă ieri, președintele PSD, Marcel Ciolacu, stârnea furtună în jurul său, astăzi a fost rândul omologului său liberal, Ludovic Orban. Mai exact, vorbim despre părerea deminitarilor în ceea ce privește posibilitatea instituirii dreptului de căsătorie între persoane de același sex și la noi în țară. Polemica în fapt a fost stârnită de decizia Parlamentului European de a transforma Europa într-o „zonă de libertate LGTBIQ.

Ludovic Orban respectă dar nu susține

„Respect drepturile fiecărui cetăţean, inclusiv dreptul de a avea orice orientare doreşte. Pe de altă parte, eu sunt un susţinător al familiei tradiţionale şi este cunoscută această politică a mea”, a spus Ludovic Orban, astăzi, întrebat cum vede faptul că Parlamentul European a votat ieri „zonă de libertate LGTBIQ” în Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

Iar dacă Marcel Ciolacu se declara total împotriva unei astfel de inițiative în țara noastră, motivându-și declarația cu faptul că România este o țară creștină și lucrurile sunt bine așa cum sunt, Orban susține că nu are nimic împotriva alegerilor personale ale nimănui, doar că rămâne fidel ideii de „familie tradițională”, amintind că acest lucru nu reprezintă o noutate pentru nimeni, de vreme ce liberalul și-ar fi manifestat opțiunile și în trecut, ceea ce este perfect adevărat, de altfel.

Astfel, membrii și susținătorii comunității LGTBIQ vor mai avea de așteptat până să-și vadă visul cu ochii, de vreme ce politicienii români încă nu se arată dispuși să se alinieze normelor europene – cel puțin nu în interiorul granițelor.

În mod cert, Ludovic Orban și Marcel Ciolacu nu sunt singurii politicieni cu o astfel de viziune asupra societății. Susținători ai familiei tradiționale există inclusiv în partide ca USR. Cât despre PAUR? În mod cert, părerea lor despre această problemă spinoasă este una ce nu mai are nevoie de niciun comentariu, oamenii lui George Simion și ai lui Claudiu Târziu exprimându-și din start opțiunile creștine și profund alti-LGTBIQ.

Parlamentul European a suspus la vot un proiect prin care care proclamă Uniunea Europeană drept o „zonă de libertate” pentru minoritațile sexuale.

Părerea lui Ciolacu despre căsătoriile gay

Articolul precedentParadox revoltător: Suntem codași la salarii, dar trăim mai scump ca-n Spania sau Germania!
Articolul următorCertificatul verde nu este o precondiție pentru libera circulație
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.