Prima ședință de șantier pentru „Centrul Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice din Sectorul 5”, cu sediul în strada Baltagului, Nr .14, a avut loc în cursul zilei de astăzi. Scopul principal al ședinței a fost realizarea obiectivului de investiții, iar la aceasta au participat inclusiv o serie de reprezentanți ai DGASPC Sector 5, mai exact inginerul Mădălina Duțu și șeful Serviciului Administrativ, Dănuț Neagoe. Mai mult decât atât, au fost prezenți și reprezentați ai firmelor de proiectare, construcție și dirigenție de șantier, punându-se în discuție conformitatea proiectului cu realitatea din teren. Potrivit informațiilor, obiectivul Centrului Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice constă în promovarea ansamblului de măsuri și programe de protecție socială a persoanelor vârstnice: consiliere, activități de grup și socializare, informare prin personal de specialitate, cu scopul prevenirii și combaterii marginalizării sociale.

„Împreună cu proiectantul au fost vizualizate zonele ce erau acoperite de tencuială, constatându-se stadiul pereților, al porțiunilor de zidărie ce trebuie înlocuite, întrucât din cauza degradării acestea nu mai pot fi tratate local.S-au discutat aspecte legate de comportarea clădirii în caz de seism, întrucât în urma decopertării s-au observat că pereții de fațadă nu sunt armați.”, se arată în comunicatul remis de Primăria Sectorului 5, pe Facebook, în urma ședinței.

Reamintim că în data de 1 martie a anului curent s-a transmis constructorului ordinul de începere al lucrărilor, în vederea implementării proiectului, la cererea primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Foto: Primăria Sectorului 5

O bucată din tavanul Pieței Rahova a căzut, astăzi, ca rezultat al lucrărilor „de mântuială” de pe vremea lui Florea

S-a constatat, astfel, că în momentul de față „există pericolul comportării diferit al pereților de cadrele de beton armat din structura clădirii. S-au vizualizat mai multe aspecte, după cum urmează: grosimea plăcii de subsol și situația armăturilor din beton, defectele de structură de rezistență ca urmare a acțiunii fenomenelor meteo, precum și zonele cu problemă în vederea găsirii unei soluții de remediere a structurii de rezistență afectate – aticul de pe fațada principală, fracturile de beton, zona golurilor din fațadă etc.În urma discuțiilor s-a stabilit și modalitatea de calcul, prezentare și verificare a situațiilor de lucrări, ce vor conține corespondențe cu planurile clădirii pentru o evidență cât mai clară și actualizată.Pentru a soluționa situațiile apărute, Expertul tehnic din partea proiectantului se va deplasa la fața locului pentru a confirma și ulterior pentru a aproba Notele de Constatare.”

Ce anunța Primăria Sectorului 5, ieri

„După desființarea Centrului de plasament „Sfântul Nicolae”, în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 5 nr.67/30.09.2009, DGASPC Sector 5 a demarat demersurile necesare pentru realizarea unui Complex de Servicii pentru Persoanele Adulte. Ulterior, prin HCL Sector 5 nr.23/26.04.2012, a fost propusă înființarea unui centru multifuncțional de tipul unei unități cu caracter social destinat unor activități de zi pentru persoanele în vârstă, având și rol de recuperare a acestora pentru reintegrarea în viața socială.”

Articolul precedentCiolacu poartă coroana PSD, dar nu-i plac principiile PSD
Articolul următorTurcan: cumulul pensie-salariu nu va mai fi posibil decât în anumite situații
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.