Fostul premier, actual președinte al Camerei Deputaților și tot actual președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, într-o emisiune tv, că nu exclude o viitoare candidatură la congresul PNL, pentru a-și asigura continuitatea în funcția de lider al partidului, cu toate că, potrivit spuselor acestuia, un astfel de anunț este, în acest moment, „prematur”, preferând să mai analizeze situația înainte de a oficializa candidatura.

Ludovic Orban: „E prematur, cum a spus colegul meu Florin Cîțu, să vă dau un răspuns”

În cadrul aceleiași emisiuni, Orban a adăugat că e conștient de faptul că odată înscris în luptă pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal, va trebui să ia în calcul inclusiv o candidatură la președinția României, „pentru că președintele Partidului Național Liberal va trebui să între în luptă pentru alegerile prezidențiale din 2024”, a adăugat acesta, scăpându-i din vedere faptul că nu este obligatoriu ca președintele partidului să fie sinonim cu o eventuală candidatură la prezidențiale, după cum ne-a arătat-o, de altfel, istoria precedentelor alegeri prezidențiale. Firește, în toate aceste cazuri a fost vorba despre partide mici, ale căror președinți nu și-au asumat responsabilitatea, astfel că au folosit drept paravan diferiți inși ca Mircea Diaconu ori Theordor Paleologu.

Florin Cîțu: „Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri”

„Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică.”, a mai spus Ludovic Orban, actualul șef al liberalilor.

Promițând că decizia va fi luată în baza unor analize „serioase”, Orban a susține că are în vedere alternativele posibile.

„Răspunsul este că știu că odată cu candidatură la funcția de președinte al Partidului Național Liberal trebuie să iau foarte în serios și candidatură la președinția României.”, a mai spus Ludovic Orban, la KanalD, în cadrul emisiunea Denisei Rifai.

Articolul precedentFlorin Cîțu: „Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri”
Articolul următorAPM a suspendat autorizația de mediu pentru depozitul de deșeuri din Târgu Jiu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.