Florin Cîțu: „Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri”

Jandarmeria și Poliția se vor implica mai mult, de acum încolo, asigurându-se că cetățenii respectă regulile impuse în contextul pandemiei, a anunțat premierul

Într-un anunț recent postat pe pagina sa oficială de socializare, premierul Florin Cîțu relatat declarat că a purtat ieri, din nou, discuții cu reprezentanții autorităților locale, mai exact cu o serie de primari ai municipiilor și președinți ai Consiliilor Județene. „Suntem preocupați cu toții să protejăm sănătatea și viața cetățenilor, să menținem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil și determinat, indiferent de formațiunile politice din care facem parte.”, a scris premierul pe Facebook.

Florin Cîțu: „Am făcut apel la reprezentanții autorităților locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecție sanitară”

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a punctat pe necesitatea continuării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, însă și pe informarea corectă a cetățenilor. „Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măștii sanitare în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației – în paralel procesul susținut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive la nivel local sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului.”, a mai spus Cîțu.

Reacția lui Vela, după ce a fost surprins încălcând regulile scenariului roșu

În plus, în cadrul discuției s-ar fi analizat, inclusiv o serie de soluții eficiente „pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau piețe, în școli sau la locul de muncă, toți cetățenii să-și protejeze sănătate și să nu îi pună în pericol pe cei din jur. Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare și legea să pună în pericol viața și sănătatea majorității cetățenilor.”

Jandarmeria și Poliția vor face controale mai multe și mai dese

Premierul Cîțu a dat asigurări că reprezentanții instituțiilor statului, din cadrul Poliției și Jandarmeriei, se vor afla în mijlocul oamenilor și vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. „Nu facem excepții Nimeni nu este mai presus de lege”, a adăugat acesta, fără să sufle o vorbă, însă despre colegul său liberal, Marcel Vela.

„În paralel, vom crește capacitatea de vaccinare, astfel încât, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze și să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare. Înțeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie să continuăm pentru că în următoarele 2 luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăși cu bine pandemia.”, a concluzionat premierul.

Articolul precedentProfesorul universitar liberal Radu Carp: „Statul prea mult cu părinții atentează la echilibrul psihic al elevilor”
Articolul următorOrban s-ar vrea, în continuare, președintele PNL, dar se mai gândește la prezidențialele din 2024
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.