Reacția lui Vela, după ce a fost surprins încălcând regulile scenariului roșu

Fostul ministru de Interne a fost suprins ieri socializând la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei, în plin scenariu roșu. Fotografia a stârnit reacții diverse, așa cum era de așteptat. Dar care este reacția lui Marcel Vela?

Foto: Digi24

În urma fotografiei apărute în spațiul public, cea care îl înfățișează pe fostul ministru de Interne, Marcel Vela, socializând la o masă dintr-un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, în plin scenariu roșu, acesta a catadicstit, după lungi încercări ale redacției Digi24 de a-l contacta, să răspundă pentru a oferi drept un drept la replică.

Reacția lui Marcel Vela

Potrivit fostului ministru, actual senator, terasa la care s-ar fi aflat, în cursul zilei de ieri, ar fi respectat toate normele în vigoare, având „acoperiș deschis”, după cum s-a exprimat chiar Marcel Vela, cel care a promis inclusiv poze doveditoare. Mai mult decât atât, acesta a mizat pe faptul că s-ar fi respectat restricția numărului maxim de persoane permise la masă, aici având dreptate, de vreme de limita maxim admisă este de șase, iar la masa lui Marcel Vela se aflau cinci persoane, cu tot cu acesta.

„Aceasta terasa nu are acoperis, uitati-va mai atent. O sa va dau o imagine cu acoperisul deschis. La masa am stat sub 6 persoane, am baut cafea, suc de ghimbir, in dreapta e o masa unde nu sta nimeni. Am intrat acolo spatiul era deschis fara acoperis”, a reactionat Marcel Vela, la Digi24.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica vrea înăsprirea controalelor

Recapitulare:

  1. Ministrul a spus că terasa nu are acoperiș, drept pentru care, regulile sunt respectate. Legea spune că este permisă comercializarea de mâncare și băuturi alcoolice sau non alcoolice în spații deschise, acolo unde există maxim un tavan și un perete. Terasa „ministrului” dispune de toți cei patru pereți, dar n-are tavan, potrivit relatărilor acestuia.
  2. Din imaginile suprinse de Digi24 reiese faptul că distanța dintre mese nu este respectată, cea „aprobată” fiind de 2 metri, cea reală fiind mult mică.

Reamintim, de asemenea, că Bucureștiul este la un mic pas de carantinare, autoritățile căutând, în acest moment, soluții alternative unei carantine generale. În plus, în cursul zilei de ieri, rata de infectare în Capitală era de 6.22 la mia de locuitori.

Articolul precedentDeputat USR PLUS cere ANAF să-și recupereze prejudiciile: „Cei care au furat banii românilor să-i dea înapoi”
Articolul următorProfesorul universitar liberal Radu Carp: „Statul prea mult cu părinții atentează la echilibrul psihic al elevilor”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.