Sursa Foto: Facebook

Deputatul USR PLUS de Bacău Teodor Lazăr a transmis ieri un comunicat în care anunță că e cu ochii pe Agenția Națională de Administrare Fiscală, care nu a făcut demersuri reale pentru a recupera prejudiciile din marile dosare. Nu chiar cu ochii, ci cu vorba bună, deputatul solicitând ieri ANAF „să urgenteze recuperarea sumelor de bani stabilite de instanțele românești ca prejudiciu”.

Teodor Lazăr a transmis și un comunicat de presă în care a povestit despre demersul său, iar ulterior a explicat și pe Facebook despre ce e vorba.

Deputatul USR PLUS face referiri clare la exemple cunoscute: Relu Fenechiu, Dan Voiculescu, Ovidiu Tender, Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca sau Mihail Vlasov.

Avem numeroși politicieni și/ sau oameni de afaceri care au fost eliberați condiționat din pușcărie cu toate că nu au respectat decizia judecătorului, aceea de a plăti integral prejudiciul către stat.
Nu mi se pare normal ca ANAF să blocheze conturile unor persoane pentru datorii de câțiva lei, dar în schimb să nu facă nimic pentru a recupera cei 60 de milioane de euro stabiliți de instanță ca prejudiciu în dosarul ICA.
Ca și parlamentar voi avea grijă ca cei care au furat banii românilor să-i dea înapoi. Trebuie să se facă dreptate!
”, avertizează deputatul.

Acesta consideră că „este inadmisibil” ca ANAF să nu fi recuperat prejudiciile nici în anul de grație 2021, mai ales că una dintre condițiile liberării condiționate este achitarea prejudiciului stabilit de judecători.

Este inadmisibil că la ani buni de la condamnarea unor persoane, chiar la ani buni de la ieşirea acestora din puşcărie anticipat, prejudiciul să rămână în continuare neplătit. Nu am înţeles atunci şi nu înţeleg nici acum de ce aceste persoane au beneficiat de eliberare condiţionată deşi ei nu au îndeplinit ceea ce a decis instanţa în momentul în care au fost condamnaţi, şi anume că au de plătit un prejudiciu. În mod normal, ei ar fi trebuit să beneficieze de eliberarea condiţionată doar după ce ar fi executat întocmai deciziile irevocabile ale instanţei.

România este plină de oameni de afaceri care şi-au văzut conturile blocate pentru datorii de câteva sute de lei. Numeroase companii şi-au văzut activitatea afectată de astfel de acţiuni de neînţeles dată fiind valoarea datoriilor. Cu toate acestea, acelaşi ANAF este impotent atunci când discutăm despre cazuri celebre cu prejudicii estimate la milioane sau chiar zeci de milioane de euro. Cazurile unor persoane precum Relu Fenechiu, Dan Voiculescu, Ovidiu Tender, Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, Mihail Vlasov şi alţii reprezintă o pată pe obrazul statului român, o pată ce va dispărea doar după ce ANAF va pune în aplicare deciziile instanţelor şi va recupera prejudiciul generat de aceşti infractori”, e de părere Teodor Lazăr.

Articolul precedentPaul Stănescu dă un termen pentru depunerea moțiunii de cenzură
Articolul următorReacția lui Vela, după ce a fost surprins încălcând regulile scenariului roșu