Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a precizat, la Antena 3, când va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Cîțu. De la începutul mandatului acestui Guvern au fost deja două moțiuni simple, în care au fost vizați ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, iar zilele acestea urmează o a treia moțiune simplă, împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Paul Stănescu a declarat marți seară că, în momentul în care social-democrații se apropie de „ de o masă critică, de numărul de voturi” vor depune moțiune de cenzură. De altfel, au fost multe voci care îi acuză că fac „joc de glezne”, lucru pe care social democrații îl contestă.

„În momentul în care ne considerăm că ne apropiem de o masă critică, că suntem aproape de numărul de voturi ca o moțiune de cenzură să treacă, sigur că vom veni în Parlament cu așa ceva, pentru că este un atribut al opoziției și putem face lucrul ăsta”, a spus Stănescu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu, din moțiune în moțiune până la cea de cenzură

„Suntem un partid responsabil”

Totodată, secretarul general a precizat că nu este momentul să se iasă în stradă, făcând o iluzie la ceea ce se întâmplă cu mai mulți parlamentari de la PAUR, dar și independenți, care au protestat zilele trecute împotriva măsurilor impuse de autorități.

„Mulți ne acuză că facem joc de glezne. Nu este adevărat deloc, pentru că noi avem doar pârghiile democratice la această oră. Nu putem să participăm la ceea ce fac alții, la mișcări de stradă într-o criză de sănătate extraordinară pentru că suntem un partid responsabil într-o perioadă pandemică și PSD nu-și asumă așa ceva. Ar înseamnă să fim inconștienți ca noi să alimentăm mișcări de stradă. Nu se poate așa ceva la ora asta pentru că e o situație extrem de gravă”, a declarat Paul Stănescu.

PSD reacționează la „vacanța prelungită” propusă de Cîmpeanu

Articolul precedentVirgil Popescu: „Mina de la Crucea practic este epuizată”
Articolul următorDeputat USR PLUS cere ANAF să-și recupereze prejudiciile: „Cei care au furat banii românilor să-i dea înapoi”