Europarlamentarul și vicepreședintele PSD, Victor Negrescu este foarte critic la adresa Guvernului, în urma anunțului făcut de ministrul Educației, cu privire la prelungirea vacanței de primăvară, în perioada 2 aprilie – 4 mai (fiind incluse ambele sărbători pascale). Decizia a venit în contextul evoluției epidemiologice, dar pe care social democrații o consideră o lipsă de prevenție.

„Vacanța prelungită înseamnă închiderea școlilor. Puteam să prevenim această situație dacă investeam în prevenție. Ce a condus la această rată, chiar și în școli, sunt acele decizii luate de guvernanți. Nu au existat teste rapide, nu s-a investit în cabinete școlare, doar se plâng pe la televizor și se ceartă între ei, nu se fac anchete epidemiologice, specifice pentru zona de școli, cum se face în alte țări”, a declarat Victor Negrescu în cadrul unei conferințe de presă.

Școlile, cu lacăt timp de o lună

Totodată, acesta a precizat că trecerea în online se face fără nicio pregătire, fără vreo discuției în prealabil cu toate părțile implicate în procesul de educație.

 „Nu au fost atinse acele obiective absolut necesare. Nu s-a investit acolo unde era nevoie: în pregătirea profesorilor, în crearea unei platforme educaționale online, în crearea de resurse educaționale, în modernizarea metodelor. Nu s-a întâmplat nimic, și acum constatăm de fapt nu sunt capabili să treacă școala în online și au închis o lună. Fără să ofere explicații părinților care trebuie să gestioneze situația. Fără să ofere soluții complementare, inclusiv pentru familiile care trebuie să stea acasă să aibă grijă de copii. Nu au venit cu astfel de măsuri. Fără să se discute cu asociațiile de elevi, cu asociațiile de părinți, cu cele care reprezintă profesorii.  Evident că noi susținem orice măsură care să sprijine siguranța elevilor. Actualii decidenți sunt acolo să ia decizii, nu să se certe între ei. Nu e suficient să pui lacăt la școli, ci trebuie mult mai mult de atât”, a mai spus europarlamentarul PSD.

Ce zice ministrul Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat marți că ia în considerare extinderea vacanței de primăvară. Astfel, noua „vacanță” ar include atât Paștele Catolic (4 aprilie), cât și pe cel Ortodox (2 mai). Această propunere este menită și pentru a reduce mobilitatea pe perioada lunii aprilie, în contextul epidemiologic al momentului, cu valul 3 ce ne suflă „în ceafă”.

Cîmpeanu: „Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise!”

Articolul precedentȘoșoacă, ironică la adresa liberalului care a trimis-o la psihiatru
Articolul următorIulian Bulai iese din tiparul alianței de guvernare: nu vrea funcții politice în TVR și SRR