Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-a declarat împotriva închiderii școlilor, în situația în care localitatea respectivă nu se află în carantină. Reamintim că, în mod normal, carantina este instituită în localități în momentul în care rata de incidență sare de 6 la mia de locuitori.

Ministrul Cîmpeanu, categoric!

„Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru Mediafax.

Nelu Tătaru și pandemia: „Măsurile nu le învățăm nici astăzi și nu le luăm nici astăzi”

Sorin Cîmpeanu a ținut, astfel, să puncteze, că va accepta închiderea școlilor doar în cazul în care localitatea respectivă va intra, în mod oficial, sub auspiciul carantinei, adăugând că ultimele care ar trebui să se închidă ar trebui să fie întocmai școlile.

Pentru a calma spiritele, premierul Florin Cîțu a spus, de asemenea, în cursul zilei de astăzi, că școlile nu se vor închide. „Școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile, deci școlile nu se închd în acest moment”.

În momentul de față, Capitala are o incidență de 6,22 la mia de locuitori, sărind, astfel de limita la care se impune carantina.

La orele 14:00, prefectul Capitalei, Alin Stoica, va acorda, din nou declarații.

Articolul precedentMinisterul Transporturilor ar vrea să revoluționeze CFR-ul testând trenuri cu hidrogen
Articolul următorÎncă 20 de fluxuri de vaccinare la Pavilionul Expozițional din Constanța
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.