„Se discută mai multe măsuri! Nu pot să vă spun acum care măsuri vor fi propuse”, a declarat, în cursul zilei de astăzi, prefectul Capitalei, Alin Stoica, adugând că restaurantele ar fi un factor decisiv în creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. „În anumite restaurante nu se respectă deloc anumite măsuri care au fost impuse, respectiv să se funcționeze doar pe terase și să se respecte și definiția terasei și acele petreceri care sunt fără respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niște posibile focare de infecție”.

Prefectul a dat asigurări că locuitorii Capitalei nu vor fi carantinați total – nu acum, cel puțin

Voiculescu nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de infectare va sări peste 6

Prefectul a declarat, de asemenea, că bucureștenii nu ar trebui să se aștepte la o carantinare totală a Capitalei, cel puțin la acest moment. În plus, acesta a adus în discuție restricționarea numărului de persoane din centrele comerciale, considerând, de asemenea, că în acestea există șanse reale de infectare.

„Aceste reguli deja există. Pe de-o parte este vorba despre măsurile normale pe care toată lumea trebuie să le respecte, pe de altă parte, cei care conduc aceste afaceri, trebuie să își protejeze proprii salariați. Acum există reguli pentru a restricționa numărul persoanelor până la o treime parte din capacitate, în așa fel încât să nu existe aglomerație și să se păstreze distanțarea fizică între clienți. Sunt deja controale în acest sens”, a mai spus Prefectul.

Și cum în spațiul public au apărut informații potrivit cărora autoritățile ar lua în calcul o carantină de weekend, prefectul Capitalei s-a menținut rezervat în a da prea multe detalii: „Despre aceste măsuri vom discuta mai târziu, după ce vom avea și raportul de la DSP. Astăzi nu am ședințe în acest sens. Nu am convocat încă niciun comitet pentru situații de urgență”, a spus Alin Stoica.

UPDATE 1: Rata de incidență în București a ajuns la 6,22 la mia de locuitori.

UPDATE 2: Premierul Florin Cîțu a zis, referitor la subiect: „Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii. Să ignore scenariile și să aștepte decizia”, adăugând că: „Această cifră reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la șase la mie. De fiecare dată sunt alte informații pe care le-am luat în calcul. Trebuie să vorbim și cu alți specialiști, specialiști din domeniul economic, vedem care sunt implicațiile, după aceea vom lua o decizie”.

În plus, premierul a ținut să menționeze că școlile nu se vor închide. „Școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile, deci școlile nu se închd în acest moment”.

Articolul precedentPAUR insistă, în fața Ministerului Energiei, ca situația minerilor să fie rezolvată
Articolul următorRațele: o specie guralivă care există în Senat, dar și în afara lui
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.