Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța și-a mărit capacitatea de imunizare, după ce din 23 martie au fost deschise încă 20 de noi fluxuri de vaccinare.

Dragi constănțeni, începând de astăzi am mărit capacitatea de vaccinare de la Pavilionul Expozițional cu încă 20 de fluxuri ridicând numărul maxim de beneficiari la 2500 pe zi, evident în funcție de dozele de vaccin disponibile. Le mulțumesc medicilor, asistenților și personalului auxiliar care lucrează peste 12 ore pe zi pentru sănătatea constănțenilor

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța

Va exista și o echipă mobilă

Centrul de vaccinare din cadrul Pavilionului Expozițional, amenajat de municipalitate, are la dispozție resursele umane necesare, precum și întreaga logistică necesară activității de imunizare.

„Capacitatea de vaccinare a centrului este astfel suplimentată,  ajungând la 34 de linii de vaccinare, care sunt operaționale în funcție de programări și de numărul de vaccinuri disponibile.

Mai mult, echipa mobilă va acționa în teritoriu pentru vaccinarea persoanelor instituționalizate, persoanelor netransportabile și a celor care domiciliază la aceeasi adresă. Vor fi vaccinate aproximativ 2.000 de persoane.

Până în prezent, la nivelul centrelor de vaccinare din judetul Constanța au fost vaccinate 72.951 de persoane. La nivelul municipiului Constanța, au fost vaccinate peste 30.000 de persoane”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

La nivelul României, potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, au fost deschise 167 de fluxuri de imunizare.  

Modificări ale platformei de programare

În cadrul unei conferințe de presă, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că platforma de programare va fi modificată, astfel că de la 1 aprilie fiecare centru va avea afișat tipul de ser, iar fiecare persoană care se programează va ști dinainte de momentul vaccinării.  

„Al doilea element important e cel legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană se înscrie, cu mențiunea că timpul de vaccinare poate să varieze față de estimarea inițială. Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoana din etapa 3 e pe primele poziții, e posibil ca timpul să fie mai lung pentru că sunt preluate cu prioritate persoanele din etapa a doua.

În 6 aprilie urmează să creștem numărul de persoane care se vaccinează pe cabinet de la 60 la 90 de persoane pe zi”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Nelu Tătaru și pandemia: „Măsurile nu le învățăm nici astăzi și nu le luăm nici astăzi”

Articolul precedentCîmpeanu: „Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise!”
Articolul următorAngajații Primăriei Sectorului 5, în regim de telemuncă