Primăria Sectorului 5 a luat decizia de a trece o parte a activității în regim de telemuncă, asta ca urmare a apariției cazurilor de infectare cu Covid în rândul angajaților din instituție.

Având în vedere contextul epidemiologic actual din Municipiul București, care a ajuns la o incidență de 6,22 la mia de locuitori, și ținând cont de prevederile Legii nr. 55/2020, cu privire la măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca 40% dintre angajații instituției să lucreze în regim de telemuncă, începând de luni, 29 martie 2021.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 5, fiecare direcție din cadrul instituției „este obligată să comunice Direcției Resurse Umane planificarea săptămânală, în fiecare zi de vineri, pentru săptămâna viitoare, astfel încă activitatea Primăriei să nu fie afectată și cetățenii Sectorului 5 să nu aibă de suferit de pe urma acestor schimbări”, se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 5.

Totodată, angajații care vor fi prezenți fizic vor trebui să poarte masca de protecție, să fie supuși triajului epidemiologic, potrivit prevederilor articolului 1 din Ordinul nr. 874/81/2020.

„Aceste măsuri vin și după ce în ultimele săptămâni mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 5 au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Măsura de a asigura o prezență fizică a 60% dintre angajați, în timp ce 40% dintre aceștia vor lucra în regim de telemuncă, ce va intra în vigoare de luni, 29 martie 2021, va limita contactul între angajații primăriei, dar și între angajați și cetățeni”, potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 5.

Astfel, administrația locală a Sectorului 5 își dorește să ajute la limitarea răspândirii pandemiei cu coronavirus de pe teritoriul României.

Cîmpeanu: „Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise!”

Articolul precedentÎncă 20 de fluxuri de vaccinare la Pavilionul Expozițional din Constanța
Articolul următorPrefectul Capitalei, Alin Stoica vrea înăsprirea controalelor