Sursă Foto: Facebook

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, deputatul USR PLUS Iulian Bulai, s-a arătat nemulțumit că se împarte „cașcaval” politic inclusiv la TVR și SRR, după ce coaliția de guvernare a decis să își pună oameni de încredere în funcțiile de conducere.

Nu doar că e nemulțumit, însă a și anunțat deja, pentru Europa Liberă, că nu va vota propunerea prin care funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație al TVR și SRR și cea de director general urmează fie desemnate la mica înțelegere de liderii PNL, UDMR și USR PLUS.

Nu susțin acest proiect. PNL și UDMR nu susțin reforma”, a explicat Bulai pentru sursa citată, cu mențiunea că firescul ar însemna ca funcțiile să fie scoase la concurs, un concurs „deschis tuturor celor interesați”.

Varianta cea mai fericită ar fi, potrivit deputatului USR PLUS, reducerea impactului deciziilor parlamentare față de conducerea televiziunii și radioului. „Dan Barna și Dacian Cioloș au propus varianta cu un director general care este ales prin concurs de Consiliul de Administrație al TVR și SRR, nu un director dintre membrii Consiliului de Administrație”, a mai spus Iulian Bulai.

Potrivit sursei citate, cele trei partide aflate la guvernare a avut pe masă trei variante de lucru: funcții de conducere politizate, să existe concurs pentru funcția de director general sau Consiliul de Administrație să aleagă din dosarele depuse pentru funcția de director general.

Articolul precedentPSD reacționează la „vacanța prelungită” propusă de Cîmpeanu
Articolul următorVirgil Popescu: „Mina de la Crucea practic este epuizată”