Sursa Foto: Facebook

Opinie publică controversată a unui liberal, referitor la măsura de închidere a școlilor. Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a scris azi noapte pe Facebook că sunt multe motive pentru care procesul de învățământ trebuie să se desfășoare în modul obișnuit, față în față, unul dintre acestea fiind că „statul prea mult cu părinții atentează la echilibrul psihic al elevilor”.

Rândurile lui Carp încep însă cu o somație: demiterea DSP. E drept, postarea acestuia poate fi interpretată și ca un sarcasm, însă profesorul unversitar pare că pășește pe o gheață destul de subțire în era conspirațiilor injectate în mediul online.

Radu Carp a fost secretar executiv al PNL, iar în 2016 a fost ales preşedinte al filialei PNL Sector 4. În acel an a avut susținerea partidului și pentru funcția de membru în Consiliul de administrație al TVR.

„Propun demiterea DSP, cât mai urgent.
Ce propunere este asta, cum să se închidă școlile?

Dimpotrivă, trebuie deschise after-school, semi-internate și orice alte modalități prin care elevii să își petreacă timpul la școală, în comunitate. Orele online și în general statul prea mult cu părinții atentează la echilibrul psihic al elevilor. Chiar și în spital este mai bine decat în online, oricum copiii nu fac forme grave.

De ce trebuie asigurați 4 metri de persoană în magazine? Banii mei pe care i-am câștigat muncind vreau să îi cheltui în orice magazin, la orice oră, de ce se atentează la libertatea consumatorului?
De fapt, cine le-a permis acestor așa-ziși experți să se pronunțe? Jos restricțiile, jos dictatura medicală.
PS: acesta este modul de gândire majoritar. Nu te poți opune curentului…
”, se arată în postarea profesorului universitar.


Articolul precedentReacția lui Vela, după ce a fost surprins încălcând regulile scenariului roșu
Articolul următorFlorin Cîțu: „Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri”