Ionuț Moșteanu, vicepreședintele USR, a declarat că prin alegerea lui Sorin Grindeanu președinte interimar la Camera Deputaților, liberalii au oficializat relația de colaborare cu Partidul Social Democrat ( PSD).

Demnitarul a amintit că în perioada mandatului lui Grindeanu, mii de români au ieșit în stradă împotriva OUG 13. „Românii de bună credinţă au mai primit o palmă. Cererea noastră de a fi dezbătută şi adoptată cât mai urgent legea privind certificatul verde a fost respinsă de noua majoritate”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

Grindeanu, la conducerea Camerei Deputaților pentru două săptămâni

Moșteanu acuză PNL, PSD, AUR și UDMR că „au îngropat certificatul verde”. Camera Deputaților a stabilit un nou termen pentru raport, mai exact 19 noiembrie. Totodată, deputatul USR, Oana Țoiu, a mai precizat că va solicita comisiilor să elimine riscul „să fie plimbate la infinit rapoarte diferite între comisii”.

USR a depus la sfârșitul lunii octombrie solicitarea de a fi dezbătută și aprobată legea privind certificatul verde. Parlamentarii USR au argumentat că certificatul verde nu îngrădește libertăţile cetăţeanului. Mai mult, ei susțin că îi oferă posibilitatea de a muncă în condiții de siguranță medicală, într-o perioadă unde cazurile de COVID-19 cresc de la o zi la alta.

USR, despre legea privind obligativitatea certificatului verde

Nici fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, nu a trecut cu vederea decizia Camerei Deputaților cu privire la legea certificatului verde. Ea a susținut că parlamentarii au format „o coaliție împotriva sănătății publice”. Membru USR, Mihăilă îi acuză că nu iau în calcul situația critică în care se află țara, din cauza pandemiei de coronavirus.

„În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor”, a scris Ioana Mihăilă, marţi, pe Facebook.

În Parlamentul European, europarlamentarul român Cristian Terheș, într-un discurs oficial, a precizat că obligativitatea certificatului verde violează libertatea cetățenilor. Membru al Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat (PNȚCD), Terheș e de părere că un tratament medical nu poate fi impus de nimeni, doar prin consimțământ liber și informat.

Ciolacu: „PSD își asumă să intre la guvernare”

Articolul precedentRafila, despre criza sanitară: „Sunt foarte multe tragedii”
Articolul următorActe de vandalism pe Via Transilvanica, drumul care promovează turismul montan
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.