Marcel Ciolacu a declarat că Partidul Social Democrat ( PSD) își asumă să intre la guvernare într-o perioadă critică pentru România. Președintele social-democrat a mai susținut că „toate scenariile rămân deschise”. El a mai precizat că liberalii și-au dat seama că nu pot trece cu un guvern minoritar în Parlament și că e nevoie de o majoritate parlamentară.

„Nu e nici prima, nici ultima oară când am spus că PSD își asumă să intre la guvernare. Am constatat că PNL a spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, dialog deschis cu PNL și UDMR

Președintele PSD a amintit că vorbește cu toți liderii parlamentari la telefon și îndeamnă la dialog în această perioadă. Mai mult, el a declarat că toată clasa politică trebuie să renunțe la orgolii și să se „întoarcă la adevăratele probleme ale românilor”.

Conform unor surse din interiorul partidului,  social-democrații cer postul de prim-ministru într-o eventuală coaliție guvernamentală cu PNL. Florin Cîțu și Marcel Ciolacu se pregătesc pentru negocieri, după ce PNL a decis să renunțe la guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă. În momentul de față, social-democrații au cel mai mare număr de parlamentari.

Liderul Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a anunțat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună manatul. Partidul va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul marți, 2 noiembrie. Klaus Iohannis va face o nouă nominalizare după rândul de negocieri pe care partidele politice le vor avea.

Liberalii au renunțat la ideea unui guvern minoritar și au decis să negocieze cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități. Chiar dacă majoritatea liberalilor nu ar accepta o alianță cu PSD, Florin Cîțu a anunțat că „toate variantele sunt pe masă”. Dacian Cioloș, liderul USR, a amintit că își dorește refacerea coaliției de guvernare, dar fără Florin Cîțu prim-ministru.

Criza politică din România, ce durează de aproape două luni, continuă. Partidele politice ignoră cu precădere situația dramatică în care se află țara noastră.

Marcel Ciolacu, despre guvernul minoritar PNL-UDMR: „Taie, fără milă, din veniturile românilor”

Articolul precedentAntonel Tănase a demisionat din PNL: ”Îmi este rușine să fac parte din această formațiune”
Articolul următorDacian Cioloș: „Liberalii trebuie să decidă: PSD sau USR”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.