Foto: Facebook, Antonel Tănase
Foto: Facebook, Antonel Tănase

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook, deputatul Antonel Tănase a anunțat că demisionează din grupul parlamentar PNL.
Anunţul a fost făcut luni, 1 noiembrie. Deputatul a ţinut să precizeze că îşi va continua activitatea, dar ca deputat neafiliat.


De asemenea, Antonel Tănase devine, astfel, cel de-al 13-lea parlamentar liberal care demisionează din Partidul Naţional Liberal.


Antonel Tănase: „Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune”


Antonel Tănase a fost secretar general al guvernului în 2020 și este considerat mâna dreaptă a lui Ludovic Orban, cel care a inițiat această mișcare contestatară în interiorul PNL după ce Florin Cîțu, susținut de Klaus Iohannis, a câștigat alegerile pentru șefia partidului, arată Digi24.


În postarea publicată pe contul de socializare, deputatul a explicat că face parte din PNL de la 19 ani și niciodată nu s-a gândit că îi va fi rușine să spună că face parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.


PNL a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând, la schimb, cîțisme


Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung. Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie. Nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune. Nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal. Îl am deasupra capului doar pe Dumnezeu și poporul în serviciul căruia sunt”, a scris Antonel Tănase pe Facebook.


El a adăugat că nu demisionează și din partid: ”Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme”.


Cei 13 parlamentari care au demisionat din grupul parlamentar PNL:

  1. Ludovic Orban;
  2. Alexandru Kocsis;
  3. Ovidiu Florean;
  4. Ion Ștefan;
  5. Ionel Dancă;
  6. Constantin Șovăială;
  7. George Ionescu;
  8. Luminița Barcari;
  9. Adrian Oros;
  10. Bogdan Bola;
  11. Chira Claudiu Martin;
  12. Nicolae Giugea;
  13. Antoanel Tanase.
Articolul precedentIncendiul de pădure din Oituz nu a fost stins. 40 de pompieri militari se află la faţa locului
Articolul următorCiolacu: „PSD își asumă să intre la guvernare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time