Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Zeci de pompieri intervin, pentru a treia zi consecutiv, la stingerea incendiului de pădure din Oituz.
Incendiul a izbucnit duminică, 31 octombrie, acoperind o suprafaţă de aproximativ 12 hectare la litieră, cioate şi doborâturi.

Pădurea este aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz. De asemenea, zona este formată are circa 80% pin, 15% gorun şi 5% fag.


40 de pompieri militari încearcă să stingă incendiul de pădure din Oituz


Zeci de pompieri din Bacău şi Covasna intervin, marţi, pentru a treia zi consecutiv, la stingerea incendiului de pădure din localitatea Oituz, transmite Agerpres.


Începând cu ora 7,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 15 pompieri de la Detaşamentul Bacău şi Oneşti, 8 pompieri de la Detaşamentul Moineşti iar începând cu ora 8.00, 17 pompieri de la ISU Covasna. În total sunt 40 de pompieri militari şi 7 mijloace”, a declarat, în cursul zilei de marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.


În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a declarat, în cursul zilei de luni, că intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul.


Mai mult, acţiunea pompierilor este îngreunată şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale.


O aeronavă C-27J Spartan a fost trimisă pentru a ajuta în lupta cu flăcările


Conform declaraţiilor oferite de ISU Bacău, pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodată, ce pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a ISU Bacău, cu o autospecială pirotehnică.


Luni, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în sprijinul pompierilor a fost trimisă o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor, anunţă Digi 24.

Articolul precedentPrimăria Timișoara, tăieri la sânge din alte cheltuieli pentru plata sumelor de bani către Colterm
Articolul următorAntonel Tănase a demisionat din PNL: ”Îmi este rușine să fac parte din această formațiune”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time