Sursa Foto: Antena 3
Sursa Foto: Antena 3

Fostul prim-ministru desemnat de Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, a anunțat că liberalii trebuie să decidă cu cine doresc să intre la guvernare. Liderul USR a reamintit că își dorește refacerea coaliției de guvernare. El a afirmat că PSD e cunoscut pentru „apetitul” de reforme.

„PNL-ul trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate”, a precizat Dacian Cioloș, relatează Digi24. Totodată, liderul USR îndeamnă pe liberali să decidă dacă doresc refacerea coaliției sau o alianță cu PSD. „Sentimentul meu ieri a fost că încă nu e decis dacă intenționează să meargă cu PSD sau cu USR și sunt două lucruri total diferite”, a mai spus Cioloș.

Criza politică din România continuă

Întrebat dacă așteaptă un semn din partea PNL-ului cu privire la refacerea coaliției, Cioloș a susținut că se va prezenta la consultații dacă se dorește intrarea USR-ului la guvernare.

„O să avem probabil o primă discuție, dar negocieri nu o să începem decât în momentul în care e clar că PNL-ul dorește să refacă coaliția cu USR”, a mai spus liderul USR.

După ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, Partidul Național Liberal a anunțat că va relua negocierile cu partidele politice în vederea formării unei majorități parlamentare. Florin Cîțu, liderul PNL, a precizat că „toate variantele sunt pe masă”. Mai multe surse din interiorul PSD au precizat că social-democrații se vor prezenta la negocieri cu o viitoare propunere de prim-ministru. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că e pregătit să intre la guvernare și să oprească această criză politică ce durează de mai bine de două luni.  

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a anunțat că nu va susține un guvern unde PSD va avea un cuvânt de spus. El îl acuză pe Florin Cîțu că a „dinamitat” partidul, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis.

Șeful statului va chema din nou partidele parlamentare la negocieri, după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru. Al treilea premier desemnat va avea la dispoziție 10 zile să depună în Parlament programul de Guvernare și lista cu miniștri, urmând ca apoi să aibă loc și votul de învestitură.

Olguța Vasilescu susține că PSD trebuie să intre la guvernare

Articolul precedentCiolacu: „PSD își asumă să intre la guvernare”
Articolul următorIoana Mihăilă acuză partidele politice de formarea unei coaliții „împotriva sănătății publice”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.