Ioana Mihăilă (foto Facebook)

Ioana Mihăilă acuză partidele politice de o „coaliție împotriva sănătății publice”, după ce au respins dezbaterea urgentă a Legii certificatului verde în Camera Deputaţilor. Fostul ministru al Sănătății, pe pagina sa de Facebook, a precizat că politicienii nu sunt interesați de soarta poporului. Mai mult, ea îi acuză de indiferență în ziua în care s-au înregistrat cele mai multe decese de la debutul pandemiei.

„În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor”, a scris Ioana Mihăilă, marţi, pe Facebook.

Ioana Mihăilă, atac dur la adresa partidelor parlamentare

Membru USR, Ioana Mihăilă a vorbit în termeni duri față de partidul AUR. Ea a precizat că promovează antivaccinarea. De asemenea, fostul ministru al Sănătății acuză partidele politice că nu „simt nicio presiune”. Într-o perioadă unde ar trebui luate măsuri drastice, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Astăzi, 2 noiembrie, au fost raportate aproape 600 de decese din cauza COVID și 11.073 de cazuri noi. România a înregistrat de la debutul pandemiei un record de morți într-o singură zi. În total, aproape 44 de mii de români au murit din cauza COVID-19.

Tot astăzi, Camera Deputaților a respins cererea USR proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă să fie dezbătută în regim de urgență. Conform proiectului, angajații care refuză să prezinte certificatul verde la intrarea la serviciu vor putea să rămână cu contractul suspendat pentru 30 de zile. Mai mult decât atât, dacă persoanele vaccinate decis să se imunizeze cu prima doză, instituția de stat la care lucrează va deconta testele de depistarea a COVID până la activarea Certificatului Verde.

Senatul României a respins, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului COVID la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru ca legea să fie adoptată erau necesare 69 de voturi. Partidul Social Democrat și cei de la AUR s-au opus acestei legi.  

Certificatul verde la locul de muncă – a picat în Senat; oricum era o lege cumva incompletă

Articolul precedentDacian Cioloș: „Liberalii trebuie să decidă: PSD sau USR”
Articolul următorRafila, despre criza sanitară: „Sunt foarte multe tragedii”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.