Foto: Preluare ZF.ro

Lia Olguța Vasilescu a reacționat după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul. Fostul ministru al Muncii a precizat că PSD ar fi trebuit să primească mandatul de guvernare încă de anul trecut. Ea a mai spus că niciun partid de dreapta nu o să poată să scoată România din criza în care se află în momentul actual.

„Nouă trebuia să ni se dea mandatul (să formăm guvernul) încă din 2020. După doi ani de guvernare de dreapta a înțeles și populația că dacă mai stăm așa nu reparăm nimic. Încă trei ani cu guvernare de dreapta poate să vină orice partid e pe lumea asta că nu va putea să repare”, a precizat Lia Olguța Vasilescu, relatează Digi24.

Olguța Vasilescu: „O intrare la guvernare a PSD, esențială”

Mai mult, primarul Craiovei e de părere că, în momentul de față, o guvernare a social-democraților e esențială. Ea a amintit de faptul că, în perioada lui Cîțu, românii s-au trezit cu prețuri ridicate la alimente, energie și gaze. Mai mult decât atât, pandemia de COVID-19 nu a fost corect gestionată, motiv pentru care spitalele din țară nu mai fac față numărului mare de  pacienți infectați.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul după ce PNL a luat această decizie în Biroul Executiv. Florin Cîțu, premierul interimar demis, a menționat că se are în calcul o flexibilizare a mandatului pentru o renegociere cu toate partidele politice. Sunt luate în considerare variantele ca USR sau PSD să intre la guvernare. Mai mult, marți, 2 noiembrie, liderii PNL vor decide numele premierului desemnat. Din primele surse, Lucian Bode ar fi unul dintre cei cu care PNL ar merge la Cotroceni. În același timp, și Florin Cîțu își dorește să fie propus.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a amintit că social-democrații nu ar exclude să participe la guvernare. De asemenea, flexibilizarea mandatul reprezintă decizie „matură” și de „responsabilitate”. Mai mult, Dîncu a amintit că au exista negocieri neoficiale cu PSD pentru cooptarea sa în guvern.

De asemenea, la următoarele consultări de la Cotroceni, Partidul Social Democrat va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a mai precizat Vasile Dîncu.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat

Articolul precedentVirgil Popescu, avertizare: liberalii care semnează pentru suspendarea lui Klaus Iohannis vor fi excluși
Articolul următorPonta, dezamăgit că nu vede demisii: „E mult mai rău decât s-a așteptat oricine”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.