Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat

Surse politice discută despre o flexibilizare a mandatului cu care viitorul premier desemnat să poată relua negocierile

UPDATE: Liderul PNL, Florin Cîțu a declarat, luni seară, că propunerea pentru depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost a Biroului Executiv al PNL. „A fost o decizie a BEX. A doua decizie de a propune Biroul Politic Național (BPN) – mâine o să fie un BPN în format fizic – de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice din Parlamenul României pentru formarea unei majorităţi”, a mai spus Cîțu, care a adăugat că marți seară vor fi stabilite detaliile privind echipele de negociere.

De asemenea, Nicolae Ciucă a explicat că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică. „Aşa cum am afirmat inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem. Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului.

Mai mult, Ciucă a lansat un nou apel către partidele politice, la „maturitate și stabilitate politică, pentru a se găsi o majoritare”, a afirmat el. În ceea ce privește menținerea sa ca propunere de premier desemnat, Nicolae Ciucă a subliniat că acestă decizie nu este a Partidului Naţional Liberal ci este o decizie pe care o va lua preşedintele României în urma consultărilor care vor avea zilele viitoare.

Știrea inițială: În această seară, în Biroul Executiv al PNL, premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că și-a depus mandatul pentru că nu a reușit să obțină susținerea de care are nevoie pentru a trece Guvernul Ciucă prin Parlament.

Astfel, premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, la sosirea la sediul partidului că „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”.
În acest context, audierile miniștrilor propuși de Nicolae Ciucă vor fi amânate. Va urma o nouă serie de consultări la Palatul Cotroceni, iar surse Digi 24 au precizat că Nicolae Ciucă va fi din nou premieru desemnat pentru formarea guvernului, cu un mandat flexibilizat.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să-l avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde. În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul”, a declarat Nicolae Ciucă, la Palatul Cotroceni, în momentul desemnării.

Vom reveni cu amănunte

Dacian Cioloș vede demersul celor de la AUR doar un „subiect care să agite societatea”

Articolul precedentSubvenția la căldură, cu bani din Fondul de Rezervă al Guvernului
Articolul următorOrban pleacă din PNL dacă PSD intră la guvernare