Sursa: Facebook

Victor Ponta nu scapă niciun moment să readucă în atenție momentul în care a demisionat din funcția de premier acum 6 ani, când, din ce subliniază, i-a făcut un „hatâr” lui Klaus Iohannis.

Aseară, liderul Pro România a vorbit din nou despre momentul respectiv și despre ceea ce se întâmplă în prezent, punctând că în țară acum haosul este unul pronunțat, iar în toți acești ani România este departe de a se fi stabilizat.

Din ce lasă să se înțeleagă Ponta, momentul incendiului din „Colectiv” nu a fost speculat doar de președintele Klaus Iohannis, ci și de alți oameni politici, care acum sunt în poziții cheie, din care însă nu „prestează” mai nimic. Și, din ceea ce simte fostul premier, cei care l-au considerat ca fiind principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 6 ani au înțeles de fapt că au fost manipulați, doar pentru ca Iohannis să obțină ceea ce și-a dorit: guvernul lui.

Iar de când guvernul dorit de președintele statului există, Ponta atrage atenția că nimeni nu mai poartă vreo responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară, indiferent câți oameni mor în spitale, indiferent de tragedii.

Recunosc însă, am spus, cei care speculează moartea oamenilor, și aici mă refeream la domnul Iohannis în primul rând, la liderii politici care se făceau că protestează, câțiva care acum sunt europarlamentari, miniștri, la 10.000, 15.000, 20.000 de oameni care probabil acum se uită în oglindă și spun, cât de prost am fost să cred în ce mi-au spus Iohannis și ceilalți, corupția ucide, uite, acum nu mai ucide corupția, acum mor pe zi 500 de oameni, nu s-a făcut un pat pentru arși în șase ani de zile, nu mai cade niciun guvern, niciun ministru, niciun director, recunosc că nu m-am așteptat ca lucrurile să fie atât de rele.

(…) E mult mai rău decât s-a așteptat oricine. (…) Aș vrea să vă rog să faceți un mic efort să numărați în acești șase ani, din acea zi, 4 noiembrie, câți prim-miniștri a avut România – Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Orban, Cîțu. Ar fi al optulea Ciucă. Să numărăm miniștrii e imposibil, cred că nu avem cum.

Totul de la obsesia domnului Iohannis ca să aibă guvernul lui – uite, a avut guvernul lui și la ce i-a folosit, ca să vă întreb foarte direct? A avut guvernul lui, că de fapt asta a fost în 4 noiembrie 2015. Nu cred că un om normal la cap poate să spună că primul-ministru – eu eram și în vizită oficială în Mexic – era de vină pentru o tragedie cumplită într-un bar, într-un club privat.

De atunci mor oameni în spitale, arși, și nu am văzut un director de DSP să își dea demisia. A fost dorința domnului Iohannis să aibă guvernul lui, și eu am zis, ok, o să aibă domnul Iohannis guvernul lui. Ce s-a întâmplat?”, a arătat Victor Ponta, la B1.

Articolul precedentOlguța Vasilescu susține că PSD trebuie să intre la guvernare
Articolul următorAlexandru Rafila, despre numirea sa în funcția de premier al Sănătății: „Ar fi o fugă de responsabilitate”