Alexandru Rafila - captură Digi.24

Alexandru Rafila, deputat PSD, a susținut că e nevoie de o majoritate parlamentară pentru a vota un guvern cu puteri depline. Întrebat dacă ar prelua funcția de ministru al Sănătății, Rafila a exlicat că dacă ar spune nu, ar fi „o fugă de responsabilitate”. Mai mult, demnitarul a precizat că e imperativ să se găsească o soluție. Chiar și tranzitorie, pentru a rezolva criza politică și sanitară.

„Să fie o soluţie, care să fie sprijinită foarte consistent în Parlament”, a precizat Alexandru Rafila, relatează Antena3.

PSD susține alegerile anticipate

Alexandru Rafila a precizat că premierul demis Florin Cîțu nu a știut să gestioneaze situație pandemică. Totodată, el s-a concentrat mai mult pe lupta din interiorul partidului. Mai mult, deputatul PSD a amintit că are câteva idei cu privire la Ministerul Sănătății, în cazul în care va fi propus. „Eu am câteva idei legate de modul în care ar trebui să funcţioneze Ministerul Sănătăţii. Cel puţin în această perioadă de criză”, a mai spus Rafila.    

El e de părere că trebuie oprit numărul mare de decese din România. „Eu sunt foarte afectat. Mi se pare ciudat că discutăm doar despre cifre. Sunt foarte multe tragedii în spate”, a explicat Alexandru Rafila, relatează sursa citată. Medicul a anunțat că e nevoie de o mobilizare a medicilor pentru a face față pandemiei și asigurarea de tratament în ambulatoriile de specialitate. De asemenea, carantinarea totală a României nu ar reprezenta un avantaj, susține Rafila.

Mai mult decât atât, el a mai precizat că țara noastră a ajuns în această situație, cu sute de morți zilnic, din cauza guvernului. Executivul nu a știut să promoveze campania de informare privind vaccinarea. Totodată, medicul a îndemnat românii la responsabilitate deoarece „toți putem fi victime, familiile noatre, cei apropiați”. Lipsa de încredere în autorități a făcut pe mulți români să renunțe să se vaccineze. Iar acum lucrurile „se răzbună”.

Alexandru Rafila a mai anunțat că printre prioritățile sale, dacă va fi numit ministru al Sănătății, e reorganizarea asistenței medicale în cabinetele medicilor de familie.

Rafila: „Este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România”

Articolul precedentPonta, dezamăgit că nu vede demisii: „E mult mai rău decât s-a așteptat oricine”
Articolul următorPrimăria Timișoara, tăieri la sânge din alte cheltuieli pentru plata sumelor de bani către Colterm
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.