Sursa foto: afaceri.news

Statele membre Uniunii Europene și Parlamentul European au decis ca cetățenilor europeni să nu li se aplice taxe suplimentare pentru apelurile efectuate sau internetul utilizat în timpul călătoriilor în interiorul Uniunii Europene până în 2032.

Regulamentul va intra în vigoare din 1 iulie 2022, iar cetățenii europeni vor avea acces mai bun la comunicațiile de urgență, indiferent de locul unde se află în UE.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, a precizat că noul regulament va îmbunătăți calitatea experienței de roaming. „Prin acordul convenit astăzi, ne-am asigurat că ne vom putea bucura de aceste beneficii pentru încă 10 ani și că vom putea rămâne conectați”, a precizat Margrethe Vestager.

Roaming gratuit pentru încă 10 ani

De asemenea, comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a precizat că europenii vor avea posibilitatea să se bucure de o calitate mai bună a serviciului de roaming, mult mai transparentă.

 „Faptul că putem călători în străinătate fără să ne facem griji în legătură cu factura telefonică reprezintă o parte tangibilă a experienței pe care o avem ca europeni în raport cu piața unică a UE”, e de părere comisarul european, relatează Digi24. Conform acordului, cei care călătoresc vor avea acces gratuit la serviciile de roaming la același nivel de calitate ca în țara lor.

Boštjan Koritnik, ministrul administrației publice din Slovenia, care a negociat prelungirea, a precizat că roamingul „este una dintre cele mai mari povești de succes ale pieței unice digitale.”

Mai mult, operatorii vor fi obligați să își informeze clienții cu privire la taxele suplimentare care li se pot aplica atunci când se află în străinătate. De asemenea, noul regulament garantează o întrerupere automată a serviciul de roaming atunci când factura ajunge la un cost de 50 de euro.

Totodată, Parlamentul European a impus ca din 2022, prețul asupra sumelor percepute de către operatori pentru utilizarea rețelelor în străinătate să fie plafonat la 2 euro per gigabyte. Mai mult, prețul va scădea la 1 euro în 2027. Reamintim că uneori, costul serviciilor de roaming în afara UE poate fi foarte ridicat.

Roamingul reprezintă posibilitatea utilizării telefonului mobil în străinătate.Mai exact, se pot face apeluri, se pot trimite mesaje de tip text și se poate naviga pe internet.

Serverele FBI au fost sparte de hackeri

Articolul precedentDan Vîlceanu laudă performanțele fostului ministru Cristian Ghinea
Articolul următorRomânia, o nouă zi de sărbătoare: Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.