Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL (Facebook)

Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, are cuvinte de laudă la adresa lui Cristian Ghinea (USR). El a afirmat că ar fi „ipocrit” să spună că predecesorul său a fost slab, în contextul în care PNRR-ul românesc este printre cele mai bune.

Cu toate acestea, demnitarul a precizat că la absorbția de fonduri europene, „lucrurile sunt de nota 7.” „Nu aş putea spune că am găsit un minister neorganizat sau un minister mult mai organizat decât trebuia. Să ştiţi că nu am cuvinte critice la adresa domnului Ghinea, e un om căruia îi apreciez munca, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR”, a precizat Dan Vîlceanu, relatează news.ro.

PNRR-ul românesc și miliardele de euro

Vîlceanu a mai menționat că orice critică adusă fostului ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene ar putea fi ușor demontată. Mai mult, el a mai spus că modul în care a negociat cu Comisia pentru PNRR a fost lăudat la nivel european.

„Aşa că dacă aş spune acum că domnul Ghinea a fost un ministru slab nu aş face decât să fiu ipocrit şi să spun un lucru care poate fi uşor demontat, cel puţin în ceea ce înseamnă PNRR”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Dacă lucrurile stau bine în ceea ce privește PNRR, Ghinea a fost criticat privind absorbția de fonduri europene din actualul exercițiu financiar. „Am absorbit cam 54% din sumă şi cred că media este undeva la 56-57 la nivel european”, a adăugat Vîlceanu.

Fostul ministru USR Cristian Ghinea a declarat în urmă cu câteva săptămâni că PNRR-ul României poate fi schimbat doar în cazul unor motive bine întemeiate.

„Comisia Europeană a răspuns la o solicitare de presă și la ce înseamnă motive bine întemeiate. Și a zis dacă se întâmplă o catastrofă naturală, deci de nivelul acela vorbim”, a spus Ghinea. Replica fostului ministru vine în contextul în care liderul PSD Marcel Ciolacu a spus că vrea  modificarea PNRR-ului.

Reamintim că România a primit la începutul lunii decembrie 1,8 miliarde de euro, prima tranșă a banilor alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Vlad Negrescu cere Comisiei Europene să revină asupra PNRR

Articolul precedentDan Barna, despre Florin Roman: „Un mincinos și obraznic”
Articolul următorRoamingul rămâne gratuit în UE până în 2032
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.